ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στέλεχος επώνυμα ζητά από τους συνδικαλιστές (ΠΟΕΣ & ΠΟΜΕΝΣ) των ΕΔ διευκρινήσεις

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων επώνυμα, με επιστολή του στο enoplos.com, ζητά διευκρινήσεις για θέματα συνδικαλισμού, παρακαλούμε την ΠΟΕΣ και την ΠΟΜΕΝΣ να μας στείλουν τις απαντήσεις τους, για το θέμα αυτό, ώστε να τις δημοσιεύσουμε για ενημέρωση όλων των Στελεχών.

Δείτε την επιστολή του Αξιωματικού:

Περί Συνδικαλισμού Των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα  με τον Ν.4494/17 που κυκλοφόρησε στις 2 Νοε 17, αναφέρει στο άρθρο 26 ότι υπάρχει  Μια πανελληνία Ομοσπονδία των πρωτοβάθμιων ενώσεων ως δευτεροβάθμιο σωματείο με την επωνυμία  Πανελλήνια  Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (να εκτιμήσω ότι τα αρχικά αναφέρονται και στις δύο ήδη υπάρχουσες).

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 πρωτοβάθμιες ενώσεις στρατιωτικών που έχουν συσταθεί με τον Ν.4407/16, να εκτιμήσω ότι και περιφέρειες που έχουν εναρμονιστεί με τον εν λόγο νόμο,γίνονται με αίτηση τους μέλη της ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΕΡΗΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ και ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΛΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ.

Δηλαδή σε ποιά   ΠΟΕΣ η ΠΟΜΕΝΣ;

Η  ΠΟΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ  ΠΕΡΙΦ.ΕΝΟΤΗΤΕΣ ενω η ΠΟΜΕΝΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΕΧΟΥΝ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ.

Πρέπει πρώτα να γίνουν εκ νέου ανάδειξη Δ.Σ σύμφωνα με την 3μηνη προθεσμία και μετά να εγγράφουν; ποιος θα μας απαντήσει;.

ποια απο τις δύο θα πρέπει να εναρμονίσει το καταστατικό της ;
ποία απο τις δύο θα πάει μετά απο 6μήνες σε συνέδριο;

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ; 

παρακαλώ όποιος είναι σε θέση να δώσει μια έγκυρη νομική απάντηση πιστεύω  ότι  θα διαφωτίσει τις όποιες ανησυχίες των στρατιωτικών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την δημοσίευση.

Κωνσταντινιδης Κων.
       Αξ/κος Π.Α