ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ένοπλος στο google+

Γιατί δεν «φαίνεται» η επιστροφή εισφοράς περίθαλψης στις συντάξεις των αποστράτων;

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Στη Σύνταξη Δεκεμβρίου 2017 δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθεισών εισφορών υπέρ υγειονομικής περίθαλψης για αποκατάσταση μιας αδικίας, μεταξύ των αναρίθμητων που έχουν υποστεί τα εν αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ανακοινώθηκε στις 13 Νοεμβρίου η επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθεισών εισφορών υπέρ υγειονομικής περίθαλψης, ωστόσο αν και προβλεπόταν τα χρήματα να περιληφθούν στην σύνταξη Δεκεμβρίου, δεν έχουν περιληφθεί ακόμη. Το ερώτημα είναι γιατί; Η απάντηση είναι απλή. Για να εφαρμοσθεί ένα μέτρο, για να φύγουν χρήματα από τον κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφισθεί πρώτα ο νόμος και μετά να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση.Εκτιμάται ότι ή θα αναρτηθεί και νέο Ενημερωτικό Σημείωμα τις επόμενες ημέρες ή θα επιστραφούν τα παρανόμως παρακρατηθέντα τον επόμενο μήνα αλλά αυτό απαιτεί αλλαγή του υπό ψήφιση άρθρου.

Η επιστροφή των παρακρατηθεισών εισφορών (σύμφωνα με το νομοσχέδιο) θα γίνει με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού των συνταξιούχων.

Επισημαίνεται ότι οι παρακρατηθείσες εισφορές υπέρ υγειονομικής περίθαλψης, για το Δημόσιο Τομέα αφορούν στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του ΓΛΚ το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 315 εκατ. ευρώ. Τα ποσά που θα επιστραφούν υπόκεινται σε φορολόγηση 20%.


Με πληροφορίες από apostolospapaparisis.blogspot.gr

ΠΗΓΗ: onalert.gr ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ...