ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Έρευνα από το Στρατοδικείο για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων για τη Σαουδική Αραβία..


Το Στρατοδικείο θα ερευνήσει αν τα απόρρητα έγγραφα είναι διαβαθμισμένα και ποιός τα διέρρευσε. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε τη στρατιωτική δικαιοσύνη να ελέγξει εκτός από τη σημασία των εγγράφων και την πηγή.

Ακόμα μία έρευνα που αφορά στην πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο μπάινουν τα απόρρητα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, Ξένη Δημητρίου, διέταξε την Στρατιωτική Δικαιοσύνη να διερευνήσει τη διαρροή των επίμεχων εγγράφων και το κατά πόσο αυτά είναι διαβαθμισμένα. Το Στρατοδικείο (Αναθεωρητικό Δικαστήριο) καλείται να ελέγξει εκτός από την σημασία των εγγράφων, και την πηγή που τα διέρευσε, εφόσον κάτι τέτοιο ήταν παράνομο.Σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνων στρατιωτικών προσώπων, τις περαιτέρω ενέργιες θα συνεχίσει το Στρατοδικείο. Σε περίπτωαη όμως, που εντοπιστούν ευθύνες ατόμων που δεν υπηρετούν στο στράτευμα, τότε αναλαμβάνει και πάλι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταλήξει στο αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Να σημειωθεί ότι ήδη από την ΕΔΕ του ΓΕΕΘΑ προέκυψε ότι τα απόρρητα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, και αφορούν στην πώληση αμυντικού εξοπλισμού από τη χώρα μας προς τη Σαουδική Αραβία, διέρρευσαν από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Πρόκειται για τη δεύτερη έρευνα που έχει παραγγείλει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. Η πρώτη προκαταρκτική έρευνα διεξάγεται από την Εισαγγελία κατάν της Διαφθοράς και έχει να κάνει με τις συνθήκες πώλησης των βλημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δρομολογηθεί τα πρώτα βήματα για να ελεγχθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

http://news247.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com