ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Οι Κληρονόμοι των Θανόντων Συνταξιούχων και Αποστράτων δικαιούνται τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά για Περίθαλψη


Ως γνωστόν  από τον Ιανουάριο 2012 έως και Ιούνιο 2016 για τον ιδιωτικό τομέα και από τον Οκτώβριο 2013 έως και Ιούνιο 2016 για το Δημόσιο, γινόταν στις συντάξεις παρακράτηση για την Περίθαλψη με λάθος τρόπο, ήτοι στην ακαθάριστη σύνταξη (λάθος) και όχι στο καταβαλλόμενο ποσό (ορθόν).

Κατόπιν ενεργειών και του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, που αφορά στην επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών για περίθαλψη στους κληρονόμους των θανόντων συνταξιούχων, προστέθηκε στην από 23/11/2017 εγκύκλιο η ακόλουθη παράγραφος «Ειδικά για περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων κατά το ανωτέρω διάστημα, τα ποσά που παρακρατήθηκαν αποδίδονται στους νόμιμους κληρονόμους, μετά από αίτησή που υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α.»Περαιτέρω ενημέρωση θα υπάρξει  μόλις γίνουν γνωστά ο τόπος και ο τρόπος συμπλήρωσης της αναφερόμενης αίτησης. Όπως είναι φυσικό τα ποσά αυτά δεν θα κατατεθούν μαζί με τη σύνταξη Δεκεμβρίου όπως στους υπόλοιπους συνταξιούχους, αλλά όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης και τυχόν αξιολόγησή της. Επισημαίνεται, ότι πρέπει η διαδικασία και η πληρωμή να πραγματοποιηθεί εντός του 2017, όπως πολλάκις έχουν επισημάνει τα αρμόδια Υπουργεία, άλλως θα χαθεί η σχετική απαίτηση.

Προτείνουμε τα μέλη και μη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, που δικαιούνται την επιστροφή ως κληρονόμοι θανόντων, να παρακολουθούν τα ΜΜΕ αλλά και το blog μας http://aksia124387.blogspot.gr/ ώστε να υποβάλλουν έγκαιρα τις σχετικές αιτήσεις. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Την επιστροφή δικαιούνται οι κληρονόμοι του θανόντος συνταξιούχου και όχι μόνον η χήρα ή ο χήρος.
« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com