ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Η αυτοκτονία του Υπαξιωματικού και η “κουφή” και “τυφλή” υπηρεσία!


Η αυτοκτονία του Υπαξιωματικού της ΠΑ συγκλόνισε πρώτα και πάνω απ΄ όλα από την ακατανόητη, αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη επιλογή του να πάρει μαζί του δυο μικρά παιδιά. Τα παιδιά του…

Δεν δημοσιεύσαμε τα σημειώματα που άφησε ο άνθρωπος πίσω του… Δεν ασχοληθήκαμε εκτενώς με τα αίτια που τον οδήγησαν σ΄ αυτή τη τραγική απόφαση.

Μπορεί να μην έχουν να κάνουν άμεσα με τις οικονομικές δυσκολίες. Αλλά έχουν να κάνουν με την υπηρεσία. Όχι μόνο την υπηρεσία που υπηρετούσε ο αυτόχειρας, αλλά μ΄ όλο το μηχανισμό διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων…Αυτό που αποκαλύφθηκε μετά από τη χθεσινή τραγωδία με την αυτοκτονία του Υπαξιωματικού και τον άδικο χαμό των παιδιών του, είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η υπηρεσία είναι “κουφή” και “τυφλή” σ΄ όσα απασχολούν και ταλαιπωρούν τα στελέχη της. Άνθρωποι που είναι ψυχολογικά ταλαιπωρημένοι, επιβαρυμένοι και κάποιοι απ΄ αυτούς ασθενούν δεν γίνονται εγκαίρως αντιληπτοί, ώστε να βοηθηθούν και να ισορροπήσουν, αν αυτό είναι δυνατό. 

Αρκεί να δουλεύουν, να τηρούν το ωράριο, να κάνουν τις υπηρεσίες κι όλα είναι καλά. Δεν είναι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι άνθρωποι, λέμε όλοι. Κανένας άνθρωπος δεν είναι από σίδερο. Ακόμη κι αν φορά στολή. Κάποιοι “σπάνε” ή είναι ευάλωτοι ψυχολογικά. Είναι υποχρέωση της διοίκησης να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. 

Όχι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος Διοικητής ψυχολόγος ή ψυχίατρος για να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Άνθρωπος χρειάζεται να ΄ναι και να ασχολείται λίγο παραπάνω με το πολυτιμότερο υλικό που ΄χει στη μονάδα του: τους ανθρώπους του.
ΠΗΓΗ: militaire.gr/« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com