ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Για νέο «θερμό» επεισόδιο στα Ίμια κάνει λόγο η Τουρκία: Τουρκική ακταιωρός εναντίον σκάφους του ΛΣ (βίντεο)


Για ακόμη μια φορά τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για «θερμό» επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων, την οποία πλέον θεωρούν ως… δική τους περιοχή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του τουρκικού DHA σκάφος του Λ.Σ. αποτράπηκε από το να πλησιάσει στα Ίμια όταν ήρθε αντιμέτωπο με σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Το σκάφος του ελληνικού λιμενικού πλησίασε στις βραχονησίδες Ίμια , αλλά καθώς  το Νο 97 της τουρκικής Ακτοφυλακής περίμενε πίσω από την νησίδα Τσατάλ, το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε από την περιοχή, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Πιο συγκεκριμένα η αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα:

«Το σκάφος του ΛΣ  ξεκίνησε από την Κάλυμνος και θέλησε να προσεγγίσει στις βραχονησίδες Ίμια , που βρίσκονται στα 4,5 μίλια από την περιοχή Γκιουμουσλούκ του Μπόνρουμ. Τότε το Νο 97 της τουρκικής Ακτοφυλακής  ευρισκόμενο πίσω από το νησί Τσατάλ κινήθηκε και βγήκε μπροστά στις βραχονησίδες Ίμια.

Το ελληνικό σκάφος βλέποντας την τουρκική ακταιωρό  αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα αναστρέφοντας την πορεία του. Όση ώρα το ελληνικό σκάφος απομακρυνόταν προς την Κάλυμνο, το τουρκικό σκάφος συνέχισε να περιπολεί κοντά στα Ίμια».

Φυσικά πρόκειται για την τουρκική ανάγνωση του γεγονότων. Το σημαντικό είναι όμως ότι η Τουρκία δεν σταματά να θέλει την πρόκληση θερμού επεισοδίου στην περιοχή με κάθε τρόπο..pronews.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com