ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Ραγδαία κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας


Η παράνομη πτητική δραστηριότητα των Τούρκων συνεχιζόταν μέχρι και τις βραδινές ώρες χθες, γεγονός πρωτόγνωρο…

Σε κλιμάκωση των προκλήσεών τους στο Αιγαίο δείχνουν να προβαίνουν οι τουρκικές δυνάμεις, καθώς μετά τις 65 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη, άλλες 66 παραβιάσεις από -συνολικά- 32 τουρκικά μαχητικά, κατασκοπευτικά και ελικόπτερα καταγράφηκαν την Τετάρτη, οι τρεις εκ των οποίων εξελίχθηκαν σε αερομαχίες (εμπλοκές).

Εντύπωσε, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι οι τουρκικές παραβιάσεις σημειώνονταν μέχρι και τις νυχτερινές ώρες, κάτι που δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, 32 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 18 ήταν οπλισμένα, προέβησαν σε 66 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και 28 παραβάσεις του FIR Αθηνών, ενώ ενεπλάκησαν σε εικονικές αερομαχίες σε τρεις περιπτώσεις πάνω από το βορειοανατολικό, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.Τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε 13 σχηματισμούς των δύο F-16, ενώ καταγράφηκαν και μεμονωμένες πτήσεις από 4 κατασκοπευτικά τύπου CN-235 και δύο ελικόπτερα.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία σήκωσε 26 μαχητικά επιφυλακής από διάφορα αεροδρόμια της χώρας για την αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών. Η κατάσταση πάντως αυξάνει ανησυχητικά το ενδεχόμενο πιθανού ατυχήματος με σοβαρές συνέπειες…

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 13 (13×2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 6 (4 CN-235 & 2 ε/π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 32
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 18
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 28
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 66
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 3
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
hellasforce.com« PREV
NEXT »
Loading...