Βόμβα» στα θεμέλια των Ε Δ το Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ. - Enoplos

Breaking

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Βόμβα» στα θεμέλια των Ε Δ το Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.


Για ένα φωτογραφικό Νομοσχέδιο  που δημιουργεί αλυσιδωτές και εκρηκτικές αντιδράσεις στον χώρο των Ε Δ έκανε λόγο χθες (25/10)  στις ομιλίες του στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΘΑ στη Βουλή  ως εισηγητής της Ν Δ ο Βουλευτής Έβρου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ρεκόρ τροπολογιών που κατατέθηκαν.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

Το ΥΠΕΘΑ αντί να φέρει ένα Νομοσχέδιο που θα αποκαθιστούσε τις αδικίες στο χώρο των Ε Δ, προτίμησε να φέρει φωτογραφικές διατάξεις για να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους.

Το άρθρο 27 που αφορά τον συνδικαλισμό είναι μια «βόμβα» που προκαλεί εκρηκτικές αντιδράσεις στις Ε Δ, καθώς και αναταραχές στις Ενώσεις.

Η ΝΔ έχει προτείνει τη σύσταση μιας ad hoc Διακομματικής Επιτροπής που θα εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα και από την οποία θα προκύψει μια κοινή συνισταμένη, με υποχρέωση να την εφαρμόζει κάθε κυβέρνηση.Με το άρθρο 2 το ΥΠΕΘΑ βάζει τεχνηέντως στα στελέχη των ΕΜΘ στη διαδικασία των ομαδικών προσφυγών στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα από το ελληνικό κράτος

Τα έσοδα από την αξιοποίηση του άχρηστου υλικού των Ε Δ πηγαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό στερώντας αντίστοιχα έσοδα στα Μετοχικά Ταμεία, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου στις Ενώσεις Αποστράτων

Το Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων πρέπει να χωριστεί από το Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών, καθώς πρόκειται για δύο διακλαδικές υπηρεσίες που θα πρέπει να υπάγονται στον διακλαδικό Αρχηγό, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Είναι αδιανόητο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος κατέχει πολιτική θέση να θέλει να ηγηθεί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, την εποπτεία της οποίας πρέπει να έχει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Η Κυβέρνηση προσχώρησε στις θέσεις της Ν Δ για την ένταξη των υπαξιωματικών της τάξης 90 στο Νόμο 2439 και έτσι αίρεται η αδικία εις βάρος τους

Με ερασιτεχνικό τρόπο κινήθηκε η Κυβέρνηση στο θέμα της αναβάθμισης των F-16, καθώς δημιούργησε ένα θολό τοπίο σχετικά με το κόστος του προγράμματος αναβάθμισης και γι’ αυτόν τον λόγο οφείλει να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Οι πολλές τροπολογίες που έφερε η Κυβέρνηση αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο το συγκεκριμένο Νόμο.

Η ΝΔ με γενναιότητα πρότεινε κρυστάλλινες θέσεις και λύσεις, οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές από το Υπουργείο.

Ο λαός του Έβρου και της Θράκης είναι ταυτισμένος με τους σχηματισμούς και τους μείζονες σχηματισμούς, που εξασφαλίζουν την ειρήνη και το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και δεν πρόκειται να δεχθεί εκπτώσεις στη σχεδιαζόμενη δομή, όπως φημολογείται ότι θα προβεί το ΥΠΕΘΑ