ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Κανένα ελαφρυντικό για τον Ακη» - Enoplos

Breaking

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Κανένα ελαφρυντικό για τον Ακη»


Ακόμα πιο κοντά στην επιστροφή του στις φυλακές φέρνει τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο η εισαγγελική πρόταση να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

«Εδώ ακούσαμε μυθεύματα, που τα βρήκατε αυτά; Είναι δικαστήριο εδώ δεν μπορούν να λέγονται αυτά. Αυτά είναι μυθεύματα, από που και ως που; Ντροπή σου!» είπε εξοργισμένος ο Ακης Τζοχατζόπουλος προς την έδρα, όταν άκουσε τον αναπληρωτή εισαγγελέα  Στ. Δασκαλόπουλο να λέει πως ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του μεθόδευσε τη δημιουργία της υποδομής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους υπόλοιπους 14 κατηγορουμένους στην υπόθεση, αλλά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.Επιπλέον, για πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση οι οποίοι καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κάτ’ επάγγελμα τέλεσης του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος η εισαγγελέας ζήτησε επιπλέον την αναγνώριση και του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου. Πρόκειται για τους Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκο Καρατζά, Νίκο Γεωργουλάκη και Γιώργο Κωνσταντάτο.

Όσον αφορά τον Νίκο Ζήγρα, ο οποίος όπως τόνισε η εισαγγελέας είναι ο μόνος εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση που ομολόγησε, προτάθηκε να του αναγνωριστεί όπως και πρωτοδίκως το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς και εκείνο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.
crashonline.gr/