ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ένοπλος στο google+

“Αδιάφθοροι ΥΠΕΘΑ”: Προβληματισμοί για τη στελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ από αύριο θα απασχολήσει τη Βουλή και στις 9 Οκτωβρίου θα ψηφιστεί. Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών.

Γι΄ αυτή την πρόβλεψη υπάρχουν ορισμένοι προβληματισμοί, τους οποίους και μεταφέρουμε. Προβληματισμοί που έχουν να κάνουν όχι με την ιδέα του ΣΟΕ, αλλά με την στελέχωσή του.

Ποιοι είναι οι προβληματισμοί:

1.   Το  νομοσχέδιο προβλεπει μετάταξη 56 Οικονομικών Αξιωματικών κατόπιν αιτήσεως. Μήπως θα ΄πρεπε να προβλεφθεί κάποιος διαγωνισμός;2.  Μήπως θα ΄πρεπε να δοθεί ένα χρονικό μεταβατικό στάδιο για την προετοιμασία των αξιωματικών που θα το στελεχώσουν;

3.  Μετάταξη Αξιωματικών απο ένα Σώμα σε άλλο σημαίνει επίπονη προσπάθεια ,που σύμφωμα με τις εκτιμήσεις κάποιων θα χρειαστεί μια περίοδο δύο ετών.

Η πρόθεση για την δημιουργία του ΣΟΕ είναι να πάμε ένα βήμα μπροστά σε θέματα διαφάνειας. Αλλά για να είναι αποτελεσματικό αυτό το βήμα θα πρέπει να δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι η στελέχωση της νέας υπηρεσίας θα γίνει με απόλυτη αξιοκρατία. Διαφορετικά από την αρχή θα υπάρξει αμφισβήτησή της.

ΠΗΓΗ: militaire.gr/ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ...