ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ενοπλος στο Google+

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ – Σε ποιον έκανε πρόσκληση ο ηγέτης των Ταλιμπάν για συνεργασία

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017


«Άνοιγμα» στον άλλοτε εχθρό του, φαίνεται πως επιχειρεί ο ηγέτης τους στο Αφγανιστάν, ο οποίος κάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες τους μαχητές του να μην πολεμούν τους τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή… μοιράζονται κοινούς στόχους.

Το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο 1TV επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε ότι ο ηγέτης των Ταλιμπάν Χεμπατουλάχ Ακουντζάντα εξέδωσε νέες οδηγίες καλώντας τους πολεμιστές του να μην επιτίθενται στους μαχητές του ISIS.Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, τότε θα σηματοδοτεί μια στροφή 180 μοιρών στις σχέσεις μεταξύ των δύο διαβόητων για τις επιθέσεις κατά αμάχων, την ωμότητα και τις μαζικές εκτελέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων.

Προ διετίας οι Ταλιμπάν και το «Ισλαμικό Κράτος» είχαν κηρύξει αμείλικτο τζιχάντ («ιερό πόλεμο») οι μεν στους δε, με τον ηγέτη του ISIS Αμπού Μπάκρ αλ Μπαγκντάντι να αποκαλεί τον πρώην ηγέτη των Ταλιμπάν, μουλά Ομάρ «τρελό και αγράμματο ηλίθιο».

Ενδεχόμενη σύμπραξη των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων θα συνιστούσε τεράστια πρόκληση τόσο για τους διεθνείς αντιτρομοκρατικούς συνασπισμούς όσο και για τις Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα.
crashonline.gr