ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ενοπλος στο Google+

Τι σημαίνει η αγορά S-400 της Τουρκίας από την Ρωσία για την Ελλάδα - Θα τεθεί η χώρα μας σε στρατηγική ομηρία;

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

H  Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν το συμβόλαιο για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο είναι έτοιμο προς υλοποίηση.

Tο γεγονός ανοίγει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας με τις δυτικές χώρες αλλά και με την Ελλάδα, η οποία άμεσα θα μπορεί να πληγεί από αυτήν την αγορά.

Ο Βλαντίμιρ Κόζιν στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης και σύμβουλος του Ρώσου προέδρου αρμόδιου για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας έκανε την επίσημη ανακοίνωση μετά από πολύωρη συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

 Οι S-400 είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα συστήματα, που αποτελείται από ένα σύνολο τεχνολογικών μέσων. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ως προς το  συμβόλαιο αγοράς από την Τουρκία αυτού του συστήματος  ανταποκρίνονται στα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας, η οποία περιμένει αντίδραση από κάποιες δυτικές χώρες.Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι αυτό το σύστημα τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη, θα μπορεί να ελέγξει μια περιοχή μέχρι την Καβάλα, τη Λήμνο, την Σαμοθράκη, τη Λέσβο και τη Χίο!

Επίσης το σύστημα αυτό αν τοποθετηθεί στην Άγκυρα, θα μπορεί να φτάσει μέχρι τις ακτές του Αιγαίου ενώ από την Σμύρνη θα μπορεί να φτάσει έως και 50 χιλιόμετρα δυτικά της Κορίνθου.

Είναι πασιφανές ότι τα μαχητικά αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Τανάγρα θα είναι στόχοι του συστήματος.

Σε 2 χρόνια από σήμερα η Ελλάδα τίθεται υπό στρατηγική ομηρία με αυτήν την εγκατάσταση του συστήματος...

(Με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές Ρωσίας - Ελλάδας) 
briefingnews.gr/