Αναβαθμίζεται υπηρεσιακά το στρατόπεδο της Καλαμάτας: Κλείνει ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων και μετατρέπεται σε ΣΠΕΝ - Enoplos

Breaking

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αναβαθμίζεται υπηρεσιακά το στρατόπεδο της Καλαμάτας: Κλείνει ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων και μετατρέπεται σε ΣΠΕΝ


Δεν πρόκειται να καταργηθεί το στρατόπεδο της Καλαμάτας, παρά τα περί του αντιθέτου σενάρια που κάθε τόσο βλέπουν το φως της τοπικής (και όχι μόνο…) δημοσιότητας. 

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, προερχόμενες αποκλειστικά από στρατιωτικές πηγές, το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ένα από τα πιο σύγχρονα που διαθέτει η χώρα, πρόκειται ουσιαστικά να αναβαθμιστεί με τη μετατροπή του σε Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ).

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό το ΣΠΕΝ στην Καλαμάτα θα διατηρεί μια σταθερή δύναμη 400-500 ατόμων (αξιωματικών και στρατιωτικού προσωπικού) και θα καλύπτει το χώρο της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.  Οι στρατιώτες θα έρχονται εδώ αφού έχουν ορκισθεί και αξιολογηθεί και περνάνε από το αναγκαίο στάδιο εκπαίδευσης πριν αναχωρήσουν για τη μονάδα της ειδικότητάς τους.

Έτσι, μπορεί μεν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης να κλείνουν 13 Κέντρα Νεοσυλλέκτων, μεταξύ των οποίων και της Καλαμάτας, ωστόσο το στρατόπεδο δεν καταργείται, αντίθετα αναβαθμίζεται.,Μάλιστα όπως ανέφερε στη «Φ» η στρατιωτική πηγή, η μετατροπή σε ΣΠΕΝ συμφέρει και την τοπική οικονομία, αφού οι φαντάροι θα βγαίνουν καθημερινά (πλην των υπηρεσιών) με εξόδους, κάτι που δεν συμβαίνει με τα Κέντρο Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ).

Παράλληλα με τις εξελίξεις στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού, δεδομένη θεωρείται, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, η αναβάθμιση και ενίσχυση της 120 ΠΕΑ με την εξέλιξή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροναυτικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει για την εξέλιξη της αναδιοργάνωσης, των Ενόπλων Δυνάμεων, το υπουργείο Αμυνας σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις και εξειδικεύσεις του σχεδίου που θα αφορά και την Καλαμάτα, όπου το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την τύχη του ιστορικού στρατοπέδου είναι μεγάλο και πολλαπλό.

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

ΠΗΓΗ: foninews.gr/