ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ενοπλος στο Google+

Ο Αρχηγός ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/Απ) Χρυσούπολης

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αεροπορικό Απόσπασμα (Α/Απ) Χρυσούπολης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα της Μονάδας, έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την 25η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων και το Κλιμάκιο των αεροσκαφών PZL της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών και συνομίλησε με το προσωπικό.

Αρχηγού ΓΕΑ στο Α/Απ Χρυσούπολης

Ποια είναι η αποστολή του Αεροπορικού Αποσπάσματος ΧρυσούποληςΤο Αεροπορικό Απόσπασμα (Α. Απ) Χρυσούπολης έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας με κατάλληλη οργάνωση – εκπαίδευση του προσωπικού, τη συντήρηση των μέσων και συστημάτων που της διατίθενται ή μετασταθμεύουν σ’ αυτή για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή Αεροπορικών Επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

Το 1947 άρχισε να κατασκευάζεται και λειτούργησε το αεροδρόμιο Καβάλας στον Αμυγδαλεώνα με χρηματοδότηση του «Σχεδίου Μάρσαλ». Στο Α/Δ εγκαταστάθηκε Μονάδα της ΠΑ με την ονομασία Αεροπορικό Απόσπασμα Καβάλας.

Αρχηγού ΓΕΑ στο Α/Απ Χρυσούπολης

Το 1985 ξεκίνησε η κατασκευή του νέου Α/Δ στην Χρυσούπολη, όπου το 1997 γίνεται μετεγκατάσταση του Αεροπορικού Αποσπάσματος. Το ίδιο έτος η Μονάδα παίρνει την σημερινή της μορφή και μετονομάζεται σε Α. Απ Χρυσούπολης, διατηρώντας ταυτόχρονα τον διοικητικό και επιχειρησιακό έλεγχο του Αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα.

Αρχηγού ΓΕΑ στο Α/Απ Χρυσούπολης