ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ HUEY: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Αναμένεται μέσα στον Αύγουστο η επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη υποπρογράμματος που θα αφορά την εκποίηση μέρους του στόλου των ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-1H Ηuey της Αεροπορίας Στρατού.

Ειδικότερα, στις 24 Ιουλίου συγκροτήθηκε Επιτροπή Επιτελικής Επεξεργασίας και Τροποποίησης Γενικών και Ειδικών Όρων για την κατάρτιση του υποπρόγραμματος «Εκποίηση 19 Εύχρηστων μη Επιχειρησιακά Αναγκαίων Ε/Π UH-1H», το οποίο δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας διότι ακόμη επεξεργάζονται δεδομένα που αφορούν το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από την πώληση των ανώτερο μονάδων.

Φυσικά το γεγονός εκποίησης μέρους του στόλου των Huey, είναι απλά ένα ακόμη στοιχείο που καταδεικνύει την αναγκαιότητα εύρεσης λύσης σε ότι αφορά την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών στο πλαίσιο ελικοπτέρων γενικής χρήσης. Ως οικονομικότερη λύση ίσως να φαντάζει η προμήθεια μεταχειρισμένων από τις ΗΠΑ ή ακόμη και η αναβάθμιση ικανοποιητικού αριθμού από τα υπάρχοντα.

Φυσικά υπάρχει πάντα και η επιλογή προμήθεια μεταχειρισμένου μεγαλύτερου ελικοπτέρου γενικής χρήσης (π.χ UH-60 Black Hawk) ειδικά στην παρούσα συγκυρία που όπως όλα δείχνουν είναι εξαιρετικά αμφίβολο το εάν θα προχωρήσει η προμήθεια των OH-58 Kiowa, το οποίο σημαίνει τουλάχιστον την εξοικονόμηση του κονδυλίου που είχε εκταμιευθεί για την αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αεροπορία Στρατού τα UH-1H παραδόθηκαν σταδιακά από το 1969 μέχρι το 1981 και εκτιμάται ότι τα προς εκποίηση τα θα είναι μονάδες της συγκεκριμένης παραγγελίας. Το 1993 παρελήφθη αριθμός μεταχειρισμένων ελικοπτέρων από το στρατό των ΗΠΑ.
thinknews.gr/

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...