ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Νέα παραγγελία από Τουρκία για F-35A – Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής 4 ακόμη αεροσκαφών

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Σε νέα σύμβαση για την κατασκευή συνολικά 50 αεροσκαφών F-35 Lightning II από την παρτίδα παραγωγής χαμηλού ρυθμού(LRIP) Νο  11 υπέγραψε η εταιρεία Lockheed Martin Aeronautics Co με την Αμερικανική κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα 50 αεροσκάφη που πρόκειται να κατασκευαστούν περιλαμβάνονται 4 F-35A για την τουρκική Αεροπορία ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των αεροσκαφών που έχουν παραγγελθεί μέχρι σήμερα στα έξι, με στόχο βέβαια το πρόγραμμα να φτάσει τα 100 με 120 αεροσκάφη.

Πιο συγκεκριμένα το συνολικό ύψος της νέας σύμβασης ανέρχεται στα  3,6 δισ.$ (3.693.062.124) κάτι που βγάζει την τιμή Flyway της μονάδας στα 73,8 εκατ.  $ και περιλαμβάνει την κατασκευή 50 αεροσκαφών για 6 κράτη και άλλες χώρες που αποκτούν στρατιωτικό υλικό από τις ΗΠΑ μέσω των δανείων FMS.

Η σύμβαση αυτή περιλαμβάνει εκτός της κατασκευής των 4 τουρκικών F-35A την κατασκευή ενός F-35B για την Βρετανία, ενός  F-35A για την Ιταλία, οκτώ F-35A για την Αυστραλία, οκτώ F-35A για την Ολλανδία, έξι F-35A για την Νορβηγία  και 22 F-35A για άλλες χώρες που αποκτούν αμερικανικό στρατιωτικό υλικό μέσω δανείων FMS.
pronews.gr

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...