ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ! – Ρωσικό drone με βόμβα θερμίτη τίναξε στον αέρα 1 δισ. δολάρια πυρομαχικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Ρωσικό drone που μετέφερε μια βόμβα θερμίτη κατάφερε να καταστρέψει μια τεράστια ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών μέσα σε μια «κόλαση» φωτιάς η οποία προκάλεσε ζημιές 1 δισ. δολαρίων!

Εάν κάποιος αναλογιστεί το κόστος του drone και την ζημιά που προκάλεσε, τότε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό ενώ το ίδιο το περιστατικό καταδεικνύει ότι η χρήση των drones σε πολεμικές επιχειρήσεις ειδικότερα αυτών πολιτικής χρήσης είναι ιδανικά για πρόκληση δολιοφθορών και άλλων ειδών επιθέσεων.

Η ουκρανική SBU, πιστεύει ότι το drone μετέφερε μια βομβίδα θερμίτη η οποία προκάλεσε μια σειρά αλυσιδωτών τιτάνιων εκρήξεων στην στρατιωτική βάση της Balakliya, στην ανατολική Ουκρανία κοντά δηλαδή στην πρώτη γραμμή στα σύνορα με την «Μικρή Ρωσία» την αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουγκάνσγκ όπου οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί έχουν αποφασίσει την απόσχισή τους από την Ουκρανία από την στιγμή που το Κίεβο αποφάσισε τον αμερικανικό προσανατολισμό στην πολιτική του.

Το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο για την πτωχευμένη οικονομικά Ουκρανία. Τακτικά, η πίεση στους ρωσόφωνους μειώνεται πάρα πολύ. Ο όγκος των πυρομαχικών που καταστράφηκαν είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Ερασιτεχνικό video δείχνει μια κλιμακούμενη φλόγα να ξεχύνεται μέσα από τις αποθήκες ενώ το ωστικό κύμα ταρακούνησε τα κτήρια της πόλης.


Σκοτώθηκε ένας φρουρός και τραυματίστηκαν άλλοι 5. Το drone θεωρείται ότι μετέφερε μια βομβίδα θερμίτη ZMG-1.

Ο θερμίτης είναι ένας συνδυασμός οξειδίου του σιδήρου (σκουριά) και σκόνης αλουμινίου. Το υλικό καίγεται πολύ έντονα και εύκολα μπορεί να διαπεράσει σκέπαστρα και να πυροδοτήσει τα πυρομαχικά εντός των αποθηκών. Η αποθήκη βρίσκεται 60 μίλια από τα ρωσοουκρανικά σύνορα όπου πρόσφατα είχαμε νέες συγκρούσεις.
crashonline.gr

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...