ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνική δικαιοδοσία για έρευνα και διάσωση ανοιχτά της Μυκόνου

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Σε μια ακόμα πρόκληση, προχώρησε την Τετάρτη η Άγκυρα, βρίσκοντας αφορμή το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε ένα σκάφος ανατολικά της Μυκόνου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ενώ η Αθήνα με την notam A1961/17, ζητάει από τα παραπλέοντα σκάφη να συντονιστούν με τον θάλαμο ελέγχου στον Πειραιά, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η Τουρκία με δική της notam αμφισβητεί την ελληνική δικαιοδοσία.

notam greek

xarths mykonos

Συγκεριμένα, η Άγκυρα με την notam A3892/17, προχωρόντας σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής δικαιοδοσίας, τονίζει πως μέρος της περιοχής που αναφέρεται στην ελληνική notam, εμπίπτει σε τουρκική περιοχή δικαιδοσίας για έρευνα και διάσωση. Διεκδικώντας επί της ουσίας τον έλεγχο στο μισό Αιγαίο. Παραβλέποντας δε πως στην περίπτωση αυτή διεκδικεί να διενεργήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα ανοιχτά της Μυκόνου!

notam turkish

Η αμφισβήτηση αυτή έρχεται την ημέρα που ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας από προκεχωρημένη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε πως καμιά πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.
newsbeast.gr

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...