ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απέφυγε τις τρικλοποδιές...Μην τους αφήνεις να σε κάνουν το Μουγκό Στρατιωτάκι!

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Άρθρο του Υπσγου (ΤΤΗ) Θωμά Ντιντιού προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.) για την εκπροσώπηση των Στρατιωτικών.

Στην Ελλάδα η λέξη συνδικαλισμός στο στρατό ήταν απαγορευμένη για πολλά χρόνια, ακόμα και για να το σκεφτεί κάποιος, σε αντίθεση με άλλες χώρες που εκεί τα πράγματα ήταν πιο δημοκρατικά, παρόλο που η δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα μας.

Κάποιοι έκαναν ότι μπορούσαν για να συνεχιστεί η φίμωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, να είναι εντελώς αποκομμένα από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο και να μη γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, γιατί έτσι τους βόλευε. 

Μετά από μεγάλους και μακροχρόνιους αγώνες κάποιων ανθρώπων (τους οποίους πρέπει όλοι να αναγνωρίζουμε), αψηφώντας οποιοδήποτε κόστος προσωπικό - επαγγελματικό, έγινε το αυτονόητο. Η εκπροσώπηση των Ελλήνων στρατιωτικών νομοθετήθηκε με τον ν.4407/16 και πλέων απέκτησε κι αυτός ο κλάδος φωνή. 

Με την δημιουργία των πρωτοβάθμιων ενώσεων οι οποίες επεκτείνονται σε όλη τη χώρα, ο κάθε ένστολος θα πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να βρει και να ενταχθεί στην δεύτερη οικογένειά του, μέσο της οποίας θα  ακούγετε η φωνή του σε όλα τα κέντρα αποφάσεων με νόμιμους τρόπους, αλλά και χωρίς να εισπράττει την αδιαφορία του παρελθόντος. Είναι υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε σε αυτή τη προσπάθεια κάνοντας την εγγραφή μας στην ένωση που ανήκει η μονάδα που υπηρετούμε και να μη σφυρίζουμε αδιάφορα έως ότου να είναι πολύ αργά.

Στα χρόνια της κρίσης παρουσιάστηκαν πάρα πολλά προβλήματα σε όλους τους εργασιακούς κλάδους, κυρίως οικονομικής φύσης, αλλά ακόμα περισσότερο φάνηκε το πρόβλημα στους ένστολους, οι οποίοι από τη φύση της δουλειάς τους εκτός από τις τεράστιες περικοπές που δέχτηκε το εισόδημά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και το θέμα των συνεχόμενων μεταθέσεων, το οποίο επιβαρύνει δραματικά σε όλους τους τομείς (οικονομικούς, ψυχολογικούς, κτλ) κάθε οικογένεια. Αυτά τα προβλήματα για πολλούς συνανθρώπους μας φαινόταν αξεπέραστα. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρχεται η απόγνωση, η κατάθλιψη, αλλά το χειρότερο που έχουμε βιώσει ειδικά τον τελευταίο καιρό, κάποιοι να φτάνουν ακόμα και σε τάσεις αυτοκτονίας. Οι ενώσεις στρατιωτικών εκτός από τη διεκδίκηση των συμφερόντων των μελών, βρίσκονται δίπλα και σε κάθε προσωπικό – οικογενειακό πρόβλημα κάθε συναδέρφου και με την διαρκή αλληλοϋποστήριξη, έχουμε ως στόχο να αισθάνονται όλοι ασφάλεια.

Το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε και τώρα πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί με κάθε τρόπο, χωρίς φυσικά να πιστεύουμε ότι ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Κάποιοι θα προσπαθούν συνεχώς με διάφορους τρόπους να βάζουν πισώπλατες τρικλοποδιές στο συγκεκριμένο εγχείρημα και να επιχειρούν την διάσπασή του, γιατί πολύ απλά τους βόλευαν τα ‘’μουγκά στρατιωτάκια’’. Αυτούς όμως πρέπει να τους προσπερνάμε, να τους αφήνουμε στο παρελθόν και στο επίπεδό τους και να συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι τον αγώνα μας, με μόνο στόχο τα συμφέροντα των στρατιωτικών, πάντα μέσα σε πλαίσια που ορίζει το σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας μας.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας, είναι ότι για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει μέσω αυτής της προσπάθειας, θα πρέπει να είμαστε συνεχώς ενωμένοι σαν γροθιά και μόνο τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν.

Η ιστορία έχει διδάξει ότι για να κτίσεις κάτι στη ζωή σου χρειάζεται πολύς χρόνος και μεγάλοι αγώνες, αλλά για να το γκρεμίσεις χρειάζεται απλά να πετάξεις ‘’μια πέτρα στη τζαμαρία’’ και αυτή τη χάρη δεν θα την κάνουμε σε κανέναν. Ευελπιστώ πως σύντομα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χέρι χέρι θα δίνουμε τους αγώνες μας, με μόνο θετικά αποτελέσματα για όλους.

Ντιντιός Θωμάς
Υπσγός (ΤΤΗ)
Πρόεδρος Ε.Σ.Π.Ε.Λ.


Επιλεγμένες Ειδήσεις