ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Loading...

«Επιστρέφουν» προκλητικά οι Τούρκοι στο Καστελόριζο...Πόντισαν υποβρύχια συσκευή την Κυριακή σε περιοχή που δέσμευσαν παράνομα

21 Αυγούστου 2017

Νέα πρόκληση της Τουρκίας νότια του Καστελόριζου. Μετά από την σχετική ανάπαυλα του καλοκαιριού κατά την οποία η Άγκυρα εστίασε περισσότερο στην Κύπρο, μέσα στο Σαββατοκύριακο επανήλθε στην περιοχή του ακριτικού ελληνικού νησιού.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Με δύο παράτυπες Navtex και συγκεκριμένα, τις 799/17 και 801/17, η Τουρκία δέσμευσε περιοχή περίπου 31 χιλιόμετρα νότια του Καστελόριζου. Με την 799/17 η Τουρκία ενημέρωσε πως θα δεσμεύσει την εν λόγω περιοχή για την Τρίτη 22 Αυγούστου για άσκηση με πυρά. Με την δεύτερη Navtex 801/17 ενημέρωσε για την πόντιση υποβρύχιας συσκευής την Κυριακή 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsbeast.gr, καλά πληροφορημένη πηγή, στις περισσότερες περιπτώσεις όταν ανακοινώνεται η πόντιση υποβρύχιας συσκευής πρόκειται για άσκηση τορπιλών, μέσω μιας συσκευής κροτάλων.

psaomt1

psaomt2

almxskstl

Η Αθήνα απάντησε με σχετική antinavtex και συγκεκριμένα με την 473/17 από τον σταθμό του Ηρακλείου με την οποία επισημαίνει πως ο τουρκικός σταθμός της Αττάλειας δεν έχει την σχετική δικαιοδοσία.

ellhnikh antinavtex

Η Τουρκία όμως προχωρόντας σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής δικαιδοσίας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, εξέδωσε νεώτερη Navtex και συγκεκριμένα την 804/17, στην οποία επισημαίνει πως δεν υπάρχει συμφωνημένη περιοχή ευθύνης για την έκδοση navtex σε Αιγαίο και Μεσόγειο, εγκεκριμένη από διεθνής οργανισμούς και για αυτό η ελληνική navtex είναι άκυρη.

psaomt3
newsbeast.gr

Loading...