ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ! – Ανακαλούνται 5.000.000 ντίζελ αυτοκίνητα

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Σε μια προσπάθεια να ανακόψουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει απέναντι στα ντίζελ αυτοκίνητα στη Γερμανία, τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παίρνουν άμεσα πρωτοβουλίες.

BMW, Mercedes-Benz & VWGroup προχωρούν σε άμεση ανάκληση 5 εκατομμυρίων ντίζελ αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Γερμανία, προκειμένου να κάνουν αναβαθμίσεις λογισμικού και έτσι να μειώσουν τις εκπομπές μονοξειδίου του αζώτου έως και 30%, σε μοντέλα Euro 5 & Euro 6.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτό να βελτιωθούν οι εκπομπές ρύπων, υπάρχουν σκέψεις για επιδότηση ανταλλαγής-απόσυρσης από τις ίδιες τις εταιρείες, ώστε οι ιδιοκτήτες να αγοράζουν άλλο καινούργιο αυτοκίνητο.

Το συγκεκριμένο σχέδιο θα κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν ενδεχόμενους αποκλεισμούς ντίζελ αυτοκινήτων, σενάριο με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τις ίδιες. Σημειώστε πως η ανάκληση πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που η Ευρώπη έχει το βλέμμα στραμμένο στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκινητήρων, στην Ελλάδα συνεχίζουμε να εισάγουμε μεταχειρισμένα ντίζελ παλιάς τεχνολογίας με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Πηγή: newsauto.gr

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...