ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Η επαναφορά της θητείας Αρχηγών δεν είναι αρκετή! Τι λείπει

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Η επαναφορά της θητείας των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων είναι μία πολύ θετική απόφαση. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Η θητεία των Αρχηγών έχει ένα σκοπό: να τους παρέχει την ασφάλεια για να προλάβουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, μέσα σε μία διετία.

Ο χρόνος περνά γρήγορα και ίσως ακόμη και τα δύο χρόνια είναι λίγα. Γι΄ αυτό και οι Αρχηγοί θα πρέπει να εκμεταλλευθούν κάθε ώρα…

Σε καμία περίπτωση, κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τη θητεία Αρχηγών με τη λογική του “δέσαμε το γαϊδαρό μας”… Ποτέ δεν είναι δεμένος.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά, γιατί νομίζουμε ότι θα ΄πρεπε να τεθούν τώρα που ακόμη είναι σχετικά νωρίς, οι στόχοι που πρέπει να “πιάσουν” οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων. Γιατί δυστυχώς έχουμε την αίσθηση ότι άλλοι έχουν στόχο κι άλλοι όχι. Δεν υπάρχει λόγος να “προσωποποιήσουμε” το θέμα και δεν είναι αυτό το κυρίαρχο. Το ζητούμενο είναι μια ορθή απόφαση, όπως αυτή της επαναφοράς της θητείας Αρχηγών να έχει τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα.

Είναι εξάλλου μάλλον νωρίς να κριθούν οι τρεις νέοι Αρχηγοί, αν και κάποια πρώτα συμπεράσματα αλλά και προβληματισμοί έχουν προκύψει.

Συνεπώς καλό είναι να τοποθετηθεί ο πήχυς για τον καθένα και με την συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας να γίνει ένας απολογισμός, που πάντα είναι χρήσιμος. Απολογισμός που θα ΄χει να κάνει με την ουσία κι όχι απλά με την παρουσία…

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε όταν θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε και σε επίπεδο προσώπων.
ΠΗΓΗ: militaire.gr/

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...