ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Ν. Χειλαδάκης: «Οι Τούρκοι θα δημιουργήσουν ένταση»

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Υπό την πίεση των Ηνωμένων Εθνών η διάσκεψη στην Ελβετία για την επίλυση του Κυπριακού, δεν άφηνε περιθώρια επιτυχούς κατάληξης, σχολίασε στο IONION FM, ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και Τουρκολόγος, Νίκος Χειλαδάκης, μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες.

Η συνάντηση στήθηκε με πρόχειρο τρόπο και εξαρχής η Τουρκία φάνηκε ότι δεν είχε καμία διάθεση να υποχωρήσει, καθώς θεωρεί υψίστης σημασίας τα κατοχικά στρατεύματα. Επίμαχο ζήτημα τα οικόπεδα εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Κύπρο, για τα οποία η Τουρκία επιθυμεί συνεκμετάλλευση. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αύριο θα εγκατασταθεί η πλατφόρμα εξόρυξης της αμερικανικής εταιρείας TOTAL, στο οικόπεδο 11 της Κύπρου. 

Οι Τούρκοι θα δημιουργήσουν ένταση στις διμερείς σχέσεις», ανέφερε κ. Χειλαδάκης. Σχετικά με την στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και του Κύπριου Πρόεδρου, σχολίασε ότι ο κ. Κοτζιάς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων απορρίπτοντας τις απαιτήσεις της Τουρκίας, για κατάλυση του Κυπριακού κράτους και διατήρηση κατοχικών στρατευμάτων. 

Για τον Κύπριο Πρόεδρο σχολίασε ότι αποκαλείται «Ανανστασιάδης» στην Κύπρο, εξαιτίας της εμμονής του στο σχέδιο Ανάν, χαρακτηρίζεται ως πολιτικός που υπακούει σε διεθνείς εντολές και επιθυμεί να κλείσει το Κυπριακό, όπως – όπως.
Πηγή: IONION FM

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...