ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Μάθημα ηγεσίας!

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

"Τοποθετούμενος τελευταίος, στη νυχτερινή αυτή πορεία και αφού βεβαιώθηκε ότι πέρασαν όλα τα τμήματα με ασφάλεια, περί της 4 το πρωί, διέταξε στάση σε μία δασώδη έκταση για ανάπαυση, δύο μόλις ωρών, βάζοντας σκοπιές.

 Ο ίδιος όμως δεν πλάγιασε. 

Είχε την αγωνία ότι ήταν πιθανό κατά τις πρωινές ώρες να εμφανιστεί - απρόβλεπτα - ισχυρή τουρκική δύναμη, η οποία θα έπληττε το Απόσπασμα. Παίρνει τότε ένα ντουφέκι, ανεβαίνει στην κορυφή και επιχειρεί να εντοπίσει προφυλακές του εχθρού. 

Αφού βεβαιώθηκε ότι δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος, με το όπλο παίρνει τη θέση της σκοπιάς, απ' όπου είχε εποπτεία των περασμάτων. Όταν τα πρώτα περίπολα πέρασαν, οι εύζωνες είδαν με έκπληξη το Συνταγματάρχη τους, να βρίσκεται στη θέση της σκοπιάς με άγρυπνα να μάτια, κρατώντας σφιχτά στα χέρια του το όπλο.

-"Εσείς κύριε Διοικητά; Φυλάτε μόνος σας εδώ"; τον ρώτησαν.

-"Εγώ πηγαίνω καβάλα, είμαι ξεκούραστος", τους απάντησε. "Εσείς πηγαίνετε με τα πόδια και είσθε και φορτωμένοι. Αν δεν σας φυλάξω εγώ, ποιος θα σας φυλάξει";

Σέφης Αναστασάκος. Ο Πλαστήρας και η εποχή του, τόμος Β σελ. 82Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...