ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Πως συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Κω


Πάνω από 100 άνθρωποι είναι τραυματισμένοι μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κω σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ θα αναλάβουν ο,τι χρειαστεί, αναφέρουν πληροφορίες του onalert.

Ακόμα, ένα C130 απογειώθηκε στις 4.40 το πρωί το οποίο μετέφερε δυνάμεις της ΕΜΑΚ στο νησί, μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα  και τον Υπουργό  Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη και με 11 άτομα συνοδεία μεταξύ των οποίων και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Aναλυτικότερα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το C-130απογειώθηκε που απογειώθηκε στις 04:40 από την 112 Πτέρυγα Μάχης και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της ΚΩ στις 05:37 και μετέφερε 15 άτομα προσωπικό της 1ης ΕΜΑΚ , δύο σκύλους καθώς και 20 φορεία και άλλα υλικά. Στο αεροσκάφος επέβαινε επίσης και το κάτωθι προσωπικό:

1. ΤΟΣΚΑΣ ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ
2. ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
3. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΔΝΤΗΣ ΓΡ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
4.ΛΕΚΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ
5. ΚΑΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΓΠΠ
6. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
7. ΠΑΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8. ΖΑΓΚΑ ΕΙΡΗΝΗ
9. ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

‘Οσον αφορά το C-27 που απογειώθηκε στις 06:01 και αυτό από την 112ΠΜ, μετέφερε ιατρικό προσωπικό και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κω στις 06:44.
Στη συνέχεια το C-27 απογειώθηκε στις 09:18 από την Κω μεταφέροντας γιατρούς ιατρικά υλικά και 4 τραυματίες στο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, όπου και προσγειώθηκε στις 09:50. Ακολούθως θα μεταβεί πάλι στην Κω από όπου θα παραλάβει άλλους δύο τραυματίες προκειμένου εκ νέου να τους μεταφέρει στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Οι 15 άνδρες της ΕΜΑΚ μαζί με δύο σκύλους βρίσκονται στο νησί για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησί, που είναι 25 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Ακόμα ελικόπτερο Chinook του Στρατού Ξηράς που έφθασε από την Ρόδο βρίσκεται και αυτό στη διάθεση των Αρχών για μεταφορά τραυματιών στο νοσοκομείο της Ρόδου ή της Κρήτης.

Ενεργοποιήθηκε η 80 ΑΔΤΕ, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν έχουν επηρεαστεί απο τον σεισμό και οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίκονται σε ετοιμότητα στα πλαίσια του σχεδίου Ξενοκράτης.

« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com