ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Loading...

Ο «ΧΑΚΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ! Άρθρο του Φώτη Μπάτζιου!

03 Ιουλίου 2017

Γράφει ο Μπάτζιος Φώτιος,  Αντιπρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

   Μετά από πολλούς και επώδυνους αγώνες στην πολιτική σκηνή αλλά και στην δικαιοσύνη, ήρθε η στιγμή που όλοι μέχρι τότε περίμεναν, η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσε το έναυσμα για μια «νέα εποχή» στα δικαιώματα αυτό-οργάνωσης και ελευθερίας της έκφρασης των στρατιωτικών. Ποιος δεν θυμάται άραγε την δημιουργία Ενώσεων Στρατιωτικών ανά την Ελλάδα, ένα όνομα όμως ήταν στα χείλη των συναδέλφων ως αυτός που κατάφερε το ακατόρθωτο «Τσουκαράκης». Από τότε κύλησε πολύ νερό στον μύλο του «χακί συνδικαλισμού» με πολλές διακυμάνσεις και διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης ώσπου ήρθε ο νόμος 4407/2016 και έθετε το προφανές, το δικαίωμα «συνδικαλισμού» στις Ένοπλες Δυνάμεις.

  Εκεί που όλα φαινόταν να παίρνουν τον δρόμο τους, ξαφνικά άρχισαν κάποιες φωνές, αρχικά, οι οποίες αμφισβητούσαν πολλά πράγματα από τα μέχρι τότε πεπραγμένα, αλλά κυρίως στρέφονταν (με ιδιαίτερο πάθος αν μπορώ να το πω) κατά του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και πρωτοπόρο του «χακί συνδικαλισμού», Κύριο Τσουκαράκη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι φωνές απέκτησαν σωματειακή εκπροσώπηση, φτάνοντας στο σημείο δημιουργίας μιας «ανταγωνιστικής» πανελλήνιας ομοσπονδίας όπου καλούνται τα πρωτοβάθμια σωματεία ανά την Ελλάδα να ενταχθούν. Από εκεί και πέρα, φωνές, άρθρα επί άρθρων, εξώδικα, αγωγές και κάθε νομικό μέσο (που βρέθηκαν τόσα λεφτά αλήθεια;) με σκοπό την επικράτηση.

  Η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει μόνο στην απαξίωση της προσπάθειας λειτουργίας ενός «υγιούς χακί συνδικαλισμού» μακριά από κόμματα και να κρατήσει μακριά στους συναδέλφους μας οι οποίοι σχολιάζουν με αυστηρότητα την όλη κατάσταση είναι αλήθεια.      

  Επειδή η όλη αυτή κατάσταση μόνο κακό κάνει στον χώρο μας, αναγκαιοί η νομοθετική παρέμβαση της πολιτείας ώστε να πάψουν τέτοιου είδους φαινόμενα τα οποία και απαξιώνουν την όλη προσπάθεια αλλά δίνουν και σε κάποιους την εντύπωση πως είναι υποκινούμενα από κάποιους χώρους


Loading...