ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Συγκίνηση για τους δύο αδικοχαμένους πιλότους του Καναντέρ..

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Οι τραγικές μνήμες από την πτώση του Καναντέρ στην περιοχή του Λαύκου Πηλίου πριν από 17 χρόνια αναβίωσαν προχθές στην περιοχή.

Αφορμή στάθηκε η τέλεση επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο πιλότων, Ι. Μυλωνά και Ι. Καρασάββα που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.

Το τρισάγιο τελέστηκε σε φορτισμένο κλίμα παρουσία συγγενών, απόστρατων αξιωματικών αλλά και κατοίκων του Λαύκου το προηγούμενο Σάββατο.

Σημείο αναφοράς, το μνημείο που έχει ανεγερθεί στη μνήμη των δύο ηρώων πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στις 6.50 το απόγευμα της 15ης Ιουλίου του 2000.

Το αεροπλάνο επιχειρούσε κατάσβεση στο χωριό Λαύκος. Όταν προσπάθησε να σηκωθεί έπεσε σε παρακείμενο λόφο. Στην περιοχή επικρατούσε κακή ορατότητα λόγω των καπνών. Νεκροί είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια ο επισμηναγός Ι. Μυλωνάς 41 χρόνων από τη Λαμία και ο Βολιώτης ανθυποσμηναγός Ι. Καρασάββας 25 ετών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιες μέρες κάθε χρόνο, αφότου ανεγέρθηκε το μνημείο στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων πιλότων, τελείται επιμνημόσυνη δέηση. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την αυτοθυσία με την οποία οι δύο πιλότοι, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης, προσπαθούσαν να σώσουν την περιοχή από την πύρινη λαίλαπα, και τελικά το πλήρωσαν με την ίδια τη ζωή τους.
taxydromos.gr

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...