ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ! Ανατροπή με τις Πανελλήνιες – Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Λόγια του αέρα αποδείχθηκαν οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας. 
Μπορεί πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου να έκανε εξαγγελίες για κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γ. Κουζέλης εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις δεν υφίσταται.

Ο κ. Κουζέλης παρουσίασε το σχέδιο του υπουργείου για το Νέο Λύκειο, διευκρινίζοντας βέβαια ότι δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Όπως είπε, από το 2020 οι μαθητές για να λάβουν το εθνικό απολυτήριο και να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας θα εξετάζονται τελικά σε τέσσερα μαθήματα, τη Νεοελληνική Γλώσσα – Έκθεση που θα είναι κοινό μάθημα για όλους, σε δύο μαθήματα κρίσιμα για τη σχολή που επιθυμεί ο υποψήφιος να εισαχθεί κι ένα ακόμα μάθημα επιλογής του υποψηφίου, το οποίο θα λειτουργεί ως μπαλαντέρ για τη διεύρυνση του αριθμού των σχολών στις οποίες θα μπορεί να εισαχθεί.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Κουζέλης τόνισε ότι το προωθούμενο σύστημα είναι παρεμφερές με το σημερινό και ότι από το 2020 και μετά οι υποψήφιοι θα έχουν το 90% των επιλογών που έχουν και σήμερα.

Η Τράπεζα Θεμάτων καταργείται, αφού τα θέματα των πανελληνίων δεν θα προέρχονται από εκεί και την επιλογή θα κάνει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.
πηγη: crashonline.gr

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...