ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ενοπλος στο Google+

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν την ηγεσία των ΕΔ στο Φαρμακονήσι – Έκδοση ANTINAVTEX από τη Λευκωσία

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Έκρυθμη η κατάσταση με την Τουρκία, η οποία συνεχίζει να δρα εκτός ελέγχου ακολουθώντας τις εν θερμώ αποφάσεις του «υπερπροέδρου» Ερντογάν. Οι Τούρκοι παρενόχλησαν σήμερα την πτήση της ανώτατης πολιτικής αρχής του τόπου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν και από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κίνηση που δείχνει πως δεν υπολογίζουν τίποτα…

Ταυτόχρονα η κόντρα με την Κυπριακή Δημοκρατία για τις γεωτρήσεις του West Capella καλά κρατεί, με την Λευκωσία να απαντά σταράτα με ANTINAVTEX στους Τούρκους.

Την πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στο Φαρμακονήσι συνοδεία ΥΕΘΑ και ΑΓΕΕΘΑ, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Η άφιξη στο Φαρμακονήσι είχε και απρόοπτα, καθώς οι Τούρκοι παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου το Σινούκ στο οποίο επέβαινε η ηγεσία των ΕΔ και ο ΠτΔ και υποστηρίζοντας ότι πετά σε τουρκικό εναέριο χώρο, ζήτησαν από τον πιλότο να αλλάξει πορεία.

Άμα τη άφιξή του στο Φαρμακονήσι και απευθυνόμενος στο προσωπικό του φυλακίου, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνυπάρξει ειρηνικά με την Τουρκία και να δείξει το δρόμο για την ευρώπαικη οικογένεια. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η χώρα μας δεν θα ανεχτεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας.

Μετά την ενημέρωση του ΠτΔ για την αποστολή του φυλακίου και του προσωπικού ακολούθησε γεύμα. Στον κ. Παυλόπουλο επιδόθηκε τιμητικά η σημαία του φυλακίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπόσχεται ότι αυτή θα κοσμεί εφεξής το Προεδρικό Μέγαρο.

Χριστοδουλίδης: «Σοβαρότητα, ψυχραιμία και λίγα λόγια»
pentapostagma.gr/