ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ! Γιατί δεν μπορεί να γίνει σεισμός 9,5 Ρίχτερ στη Ελλάδα

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Φανερά ενοχλημένος από την αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα εμφανίζεται ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Όχι μόνο δεν έγιναν ποτέ ανάλογες δηλώσεις για επικείμενο σεισμό μεγέθους 9,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί πουθενά στον ελλαδικό χώρο, δηλώνει κατηγορηματικά ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, στο πρόσωπο του οποίου αποδόθηκε ψευδώς η «δήλωση» αυτή.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ οργισμένος τονίζει πως μια τέτοια παραπλάνηση είναι «ποινικά κολάσιμη πράξη» και χαρακτήρισε το δημοσίευμα που τις τελευταίες μέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου «άθλιο» και «εναντίον του κοινωνικού συνόλου». Εξηγεί μάλιστα πως δεν υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ στον ελλαδικό χώρο, καθώς οι τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα δεν δίνουν τέτοια μεγέθη. Παράλληλα, μιλώντας στον Real fm, ο κύριος Λέκκας δήλωσε πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα παραβιάζει την επιστημονική του οντότητα και διαδρομή.

seismos-kriti-fake

Η «είδηση» εμφανίστηκε ως φάρσα στην ιστοσελίδα channel28news.com, που καλεί τους χρήστες της να δημιουργήσουν μια ψεύτικη είδηση για να κάνουν φάρσα στους φίλους τους. Μάλιστα, η ένδειξη πως πρόκειται για φάρσα είναι εμφανής στον χρήστη, ακόμα και αν «την πατήσει» και πιστέψει το ψεύτικο κείμενο. Το δηλώνει ξεκάθαρα ακόμα και το «σήμα» της ιστοσελίδας, ενώ επίσης κατηγορηματικά αναφέρεται το εξής: «Δεν υποστηρίζουμε τις ψεύτικες ειδήσεις. Αυτή είναι μια ιστοσελίδα για φάρσες με σκοπό την διασκέδαση. Αναρτήσεις που κάνουν bullying, περιέχουν βίαιες απειλές ή παραβαίνουν την τάξη δεν επιτρέπονται σε αυτή την ιστοσελίδα».
crashonline.gr/

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...