ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΙΜΤΣ: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Η «επένδυση» του ΥΠΕΘΑ στη νέα Διοίκηση του ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού) φέρεται να έχει ήδη αποδώσει καρπούς, από την στιγμή που έχουν γίνει κάποιες κινήσεις «ματ» με αποτέλεσμα την άνοδο της κίνησης των ασθενών, η οποία οφείλεται στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες. 

Σαφώς και η αιχμή του δόρατος του κάθε νοσοκομείου είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που προϋπήρχε στο NIMTΣ, αλλά σημαντικό ρόλο για να αποδώσει στο βέλτιστο βαθμό διαδραματίζει η σωστή διαχείριση του προσωπικού αλλά και των πόρων των υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Με απλά λόγια η αναδιοργάνωση του συστήματος εισόδου και διαχείρισης ασθενών, ήταν το έναυσμα για να «επιστρέψουν» οι δικαιούχοι και μη, από την στιγμή που ο ασθενής πρέπει να εξυπηρετείται άμεσα και όχι να περιμένει με τις ώρες στις αίθουσες αναμονής. 

Αυτό πλέον λαμβάνετε ως δεδομένο από τους χώρους συναθροίσεως αποστράτων, είναι ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι χρόνοι αναμονής. Το ελπιδοφόρο είναι ότι θα μειωθούν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον διότι θα δοθεί σε χρήση ένας νέος χώρος μεγαλύτερος και πιο εργονομικός, ο οποίος θα αποτελεί το νέο το «γραφείο κινήσεως ασθενών». Φυσικά το συγκεκριμένο γραφείο θα ενισχυθεί και με προσωπικό ώστε να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι χρόνοι σε ότι αφορά τις διαδικασίες εισαγωγής και προώθησής των ασθενών στις κλινικές νοσηλείας.

Αξίζει δεν να αναφερθεί ότι η όλη διαδικασία έγινε με ελάχιστο κόστος διότι ο χώρος του διαμορφώθηκε προϋπήρχε, και ήταν στεγασμένο το παλιό κυλικείο. Η αύξηση της κίνησης ειδικά σε ότι αφορά τους αποστράτους έχει πολλαπλά οφέλη για το δίκτυο των στρατιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, διότι επιστρέφοντας στο ΝΙΜΤΣ αποσυμφορούνται άμεσα τα υπόλοιπα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, το οποίο σημαίνει αυτόματα βελτίωση των χρόνων αναμονής των ασθενών στο σύνολο των ιδρυμάτων.

Επειδή όμως νοσοκομείο χωρίς κυλικείο δεν υφίσταται, δημιουργήθηκε ένας καλαίσθητος σύγχρονος χώρος στο πίσω μέρος του νοσοκομείου δίπλα από την νέα πτέρυγα, που διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε αφενός να εξυπηρετεί τους συνοδούς των ασθενών και παράλληλα να αποτελεί και ένα χώρο χαλάρωσης για το προσωπικό του νοσοκομείου, που ουσιαστικά διαβιώνει περισσότερο χρόνο στο χώρο εργασίας του παρά στην οικεία του. Αξίζει δεν θα αναφερθεί ότι για το κόστος της κατασκευής δεν επιβαρύνθηκε το νοσοκομείο ούτε ένα ευρώ.

Φυσικά η νέα εποχή του «ηλικίας» 75 ετών Νοσηλευτικού Ιδρύματος είναι μια συλλογική προσπάθεια που οφείλεται αφενός στον επικεφαλής Γενικό Διευθυντή, Ταξίαρχο (ΥΙ) Γεώργιο Γιαννακό, και αφετέρου στο σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου, που σύμφωνα με τα λεγόμενα ασθενών διαθέτει την αγωγή ώστε να δεικνύει σεβασμό τόσο στους απόστρατους όσο και στους απλούς πολίτες.
ΠΗΓΗ: thinknews.gr/

 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ...