ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΙΣΜΙΚ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το νέο υπερσύγχρονο τουρκικό ερευνητικό πλοίο, «MTA Oruç Reis», βγήκε στις θάλασσες του Πόντου για έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα ενώ ετοιμάζεται να κατέλθει στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο για τον ίδιο σκοπό.


Το πλοίο αυτό, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, θα αντικαταστήσει το Barbaros Hayrettin Paşa στις ερευνητικές του εξορμήσεις ακόμα και σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές με τις ευλογίες του γαμπρόυ του Ερντογάν, του υπουργου Ενέργειας, Berat Albayrak.

Το πλοίο είναι υπερσύχρονο και διαθέτει όλα τα απαιτούμενα σύγχρονα όργανα για έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα, ενώ όπως αναφέρουν οι Τούρκοι στοίχησε πολλά εκατομμύρια δολάρια. Έχει διάμετρο 22 μετρά και ύψος 86 μέτρα με εδικό προσωπικό 55 άτομα και μένει στο νερό επί 35 συνεχείς μέρες. Επίσης διαθέτει 35 ειδικές κάμερες ενώ έχει την δυνατότητα να κάνει έρευνες σε βάθος 1.500 μέτρα.

Θα το…περιμένουμε λοιπόν

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...