ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Loading...

Ανεβαίνει το θερμόμετρο για την Αγία Σοφία: Τούρκοι χάκερς «κτύπησαν» την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού

23 Ιουνίου 2017

Τούρκοι «κτύπησαν» την ιστοσελιδα του Πρωθυπουργού  ως απάντηση όπως λένε στην αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Οι Τούρκοι χάκερς δεν παραλείπουν να απειλήσουν και τον Α.Τσίπρα.

Ανεβαίνει το θερμότερο των ελληνο-τουρκικών σχέσεων με κύριο θέμα τριβής την Αγία Σοφία και τη σταδιακή της μετατροπή της σε τζαμί που επιχειρεί η Άγκυρα.

Έτσι μετά τις εκατέρωθεν δηλώσεις και τις διεθνείς αντιδράσεις και τις παρεμβάσεις από την UNESCO και το State Department και με την Τουρκία να επιμένει να προκαλεί και να «ζητάει και τα ρέστα» από την Ελλάδα, Τούρκοι χάκερς με αφορμή τη διαμάχη "κτύπησαν" την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού. .

Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι στη σελίδα τους στο facebook, τόνισαν πως ήταν "η απάντησή τους στην οργή της Ελλάδας για την προσευχή στην Αγιά Σοφιά".

Πρόκειται για μια ομάδα χάκερς που ονομάζεται Aslan Neferler Tim, η οποία  άφησε το εξής απειλητικό μήνυμα: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως δεν προκύπτει χακάρισμα, αλλά τεχνικό πρόβλημα(;)  στην σελίδα του πρωθυπουργού που θα αποκατασταθεί.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι χάκερς πανηγυρίζουν και ευχαριστούν τα τουρκικά ΜΜΕ για την προβολή της είδησης, όπως φαίνεται στα τουρκικά δημοσιεύματα στς σχετικές φωτογραφίες.

Νωρίτερα σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση απαντώντας σε αυτή που εξέδωσε χθες το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, καταδίκασε την ελληνική ανακοίνωση και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ιστορία της Ελλάδας στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας, που συγκαταλέγεται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, είναι γνωστή, ενώ παραθέτει σχετικά παραδείγματα και σημειώνει ότι είναι αμφισβητούμενο το τι αντιλαμβάνεται η χώρα από το διαθρησκειακό διάλογο στον οποίο αναφέρθηκε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

ΠΗΓΗ: pronews.gr/

Loading...