ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ! Τι λέει η ΔΕΗ – Διπλασιάστηκε η ζήτηση σε ηλεκτρική ενέργεια


Τους φόβους για μπλακ άουτ στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω καύσωνα καθυσήχασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.


Οπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM «Κανένα θέμα δεν αναμένεται να προκύψει από την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.Ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να ανταπεξέλθει δίχως προβλήματα.

«Έχει αυξηθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η ζήτηση θα ξεπεράσει τα 10.000MW, από 5.000MW που είναι σε κανονικές συνθήκες» ανέφερε ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε: «Ανάλογες συνθήκες με τόσο αυξημένη θερμοκρασία, σε περιόδους αιχμής, είχαμε το 2008 και το 2009. Η ζήτηση είχε φτάσει στα 11.000MW».

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κ. Αδαμίδης, «η ΔΕΗ είναι έτοιμη» και ήδη «σήμερα το πρωί ζητήθηκε η λειτουργία της μονάδας ΑΗΣ Αμυνταίου και μπαίνει στο σύστημα, που σημαίνει ότι είμαστε παρόντες και στη διάθεση του συστήματος».

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έχει ξεκινήσει ένα καινούργιο πρόγραμμα προπληρωμής του ετήσιου λογαριασμού της ΔΕΗ και όσοι καταναλωτές εντάσσονται σ” αυτό εξασφαλίζουν έκπτωση της τάξεως του 21%.

« PREV
NEXT »
Loading...