ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Παρελήφθη το 13ο ελικόπτερο ΝΗ-90

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Προσγειώθηκε στις 27 Ιουνίου  στις 16.00 το απόγευμα στην έδρα του 2ου Τάγματος Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ) στα Μέγαρα το 13ο Ελικόπτερο NH90. Η ΑΣ έχει παραγγείλει 20 συνολικά μεταφορικά  ελικόπτερα ΝΗ-90 με σύμβαση που υπογράφτηκε στις 29 Αυγούστου 2003 συνολικής αξίας 657 εκ. Ευρώ.

Τα ελικόπτερα αναμένεται να ενταχτούν στο σύνολο τους στις τάξεις της Αεροπορίας Στρατού και από αυτά τα 4 ανήκουν σε ειδική διαμόρφωση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF) ενώ τα υπόλοιπα 16 θα ανήκουν στη συμβατική έκδοση  τακτικής μεταφοράς. Το ελικόπτερο που ήρθε ανήκει στην έκδοση SOF λαο είναι το δεύτερο.

Το πρώτο ΝΗ90 SOF (Νο 12) παρελήφθη τον περασμένο Απρίλιο μετά την επίτευξη συμφωνίας με την κατασκευάστρια εταιρία -και τροποποίηση της σύμβασης- η οποία ήρε την αναστολή των παραδόσεων που ετέθη το 2015, με τελευταίο παραδοθέν ελικόπτερο το Νο 11.
ΠΗΓΗ: pronews.gr/

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...