ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Loading...

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΕ Λάρισας Υποσμηναγός Θωμάς Ντιντιός σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο ‘’Enoplos’!

30 Μαΐου 2017

ΕΝΟΠΛΟΣ.  Έχουμε μαζί μας τον πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Λ.) κ. Θωμά Ντιντιό για να μιλήσουμε για την εκπροσώπηση των Στρατιωτικών. 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ.  Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και για την συζήτηση που θα έχουμε για τους Έλληνες στρατιωτικούς.

ΕΝΟΠΛΟΣ.  Πως βλέπετε την εκπροσώπηση των στρατιωτικών μέσω των ενώσεων ;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ.  Με την ψήφιση του νόμου 4407/16 το περασμένο καλοκαίρι από το Ελληνικό κοινοβούλιο, άνοιξε ο δρόμος για την νόμιμη εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και από τις κατά τόπους ενώσεις. Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Λ. ήταν από τις πρώτες ενώσεις που ξεκίνησε τη λειτουργία της εναρμονισμένη με το νέο νόμο, με μόνο στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων όλων των στρατιωτικών της περιφερειακής ενότητας Λάρισας και την προώθησή τους προς επίλυση στα κέντρα αποφάσεων. Η πυραμίδα που στήθηκε αν λειτουργεί με υγιή τρόπο και στηρίζετε από όλους χωρίς διαμάχες και διασπαστικά φαινόμενα, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει. 

ΕΝΟΠΛΟΣ.  Η Ε.Σ.Π.Ε.Λ. από ότι ξέρουμε είναι μία από τις μεγαλύτερες ενώσεις στην Ελλάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον από τους στρατιωτικούς της Λάρισας να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ.  Το ενδιαφέρον από τους συναδέρφους της περιοχής μας είναι αρκετά μεγάλο, μέσα σε ένα εξάμηνο έχουμε ξεπεράσει τους στόχους μας σε εγγραφές μελών και μέσα από συνεχόμενες ενημερώσεις που κάνουμε προσπαθούμε να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν πια είναι τα οφέλη ένταξής τους στην οικογένεια της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Λ. και ότι με την εγγραφή τους δυναμώνουμε τη φωνή μας για το συμφέρων όλων. 

ΕΝΟΠΛΟΣ.  Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα για τα οποία ανησυχούν τα μέλη σας ;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ.  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας είναι πολλά και σημαντικά, για τα οποία προσπαθούμε κι εμείς καθημερινά να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια επίλυσής τους. Κάποια από τα σημαντικότερα που αναφέρονται από τα μέλη μας και τα έχουμε βάλει σε πρώτη προτεραιότητα, είναι η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών στα δεδομένα του 2012, το νόμο ‘’έκτρωμα’’ για τις συντάξεις χηρείας που σπρώχνει στο γκρεμό πολλές οικογένειες, αλλά και το πάγωμα των μεταθέσεων μετά τα 25 χρόνια υπηρεσίας, έτσι ώστε ο κάθε στρατιωτικός να μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο με την οικογένειά του και με το μέλλον των παιδιών του χωρίς το καθημερινό άγχος μιας μετάθεσης, η οποία στα  χρόνια της κρίσης που βιώνουμε θα τους καταστρέψει οικονομικά. 

ΕΝΟΠΛΟΣ.  Θα θέλαμε να μας πείτε τη γνώμη σας για την δευτεροβάθμια εκπροσώπηση των στρατιωτικών και τη θέση της ένωσής σας πάνω σε αυτό το θέμα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ.  Από την πρώτη μέρα που δημιουργήσαμε την Ε.Σ.ΠΕ.ΕΛ. έχουμε σαν σημαία το ότι θα δουλεύουμε σύμφωνα με τους νόμους, σεβόμενοι πάντα το σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας μας, χωρίς να κοιτάμε πρόσωπα και ονόματα. Δεν θα επηρεαζόμαστε από κανένα κομματικό μηχανισμό και θα παλεύουμε μόνο για τα νόμιμα συμφέροντα των στρατιωτικών. Ο νόμος αναφέρει ότι θα υπάρχουν ενώσεις εν ενεργεία στρατιωτικών ως πρωτοβάθμια σωματεία και ένα δευτεροβάθμιο με την επωνυμία ‘’Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών’’. Εμείς θα εφαρμόζουμε κατά γράμμα το ν4407/16 με τον οποίο εκπροσωπούνται οι στρατιωτικοί, θα παίρνουμε τις κρίσιμες αποφάσεις για την ένωσή μας όλοι μαζί μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και θα σεβόμαστε κάθε απόφαση της πολιτείας και της δικαιοσύνης. Τα οποιαδήποτε συμφέροντα που θα προσπαθούν να πλήξουν αυτή την προσπάθεια θα αναχαιτίζονται με κάθε τρόπο.

ΕΝΟΠΛΟΣ.  Ποια είναι η σχέση σας με τους τοπικούς στρατιωτικούς και πολιτικούς φορείς ;  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ.  Η σχέση της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Λ. με τους τοπικούς φορείς της Λάρισας είναι άψογη και όλες οι επαφές που γίνανε ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Με την συνεργασία μας προσπαθούμε να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα των μελών μας αλλά και των οικογενειών τους, οι οποίες είναι οι στυλοβάτες κυρίως της ψυχολογίας τους έτσι ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα στην υπηρεσία. Για όλα τα θέματα που μας θέτουν τα μέλη μας προσπαθούμε να δώσουμε λύση σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με τον Ανώτατο Διοικητή φρουράς Λάρισας, αλλά αν ξεφεύγουν των αρμοδιοτήτων μας τα προωθούμαι στην Ομοσπονδία έτσι ώστε να καταλήξουν στους αρμόδιους φορείς.

ΕΝΟΠΛΟΣ.  Τι θα θέλατε να τονίσετε στους συναδέρφους σας για να εμπιστευτούν αυτήν την προσπάθεια ;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ.  Το μόνο πράγμα που πρέπει να καταλάβει το κάθε στέλεχος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ότι η εκπροσώπησή του στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι αναγκαία και με την εγγραφή του σε κάποια ένωση δυναμώνει την φωνή των ανθρώπων που εθελοντικά αγωνίζονται καθημερινά για τα συμφέροντα όλων. Κάθε επιτυχία αυτής της προσπάθειας στο τέλος την καρπώνονται όλοι. Άρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι από την αρχή και αυτό θα επιτευχθεί με την μαζική συμμετοχή  στις ενώσεις. Στον αγώνα που αναλάβαμε δεν περισσεύει κανένας. Μόνος του δεν κατάφερε ποτέ κανένας τίποτα.
Μόνο όλοι μαζί μπορούμε πολλά !!!

ΕΝΟΠΛΟΣ.  Σας ευχαριστούμε κ.Ντιντιέ και ευχόμαστε στην Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Λ. να συνεχίσει το δυναμικό έργο της από τη Λάρισα, έτσι ώστε η φωνή σας να ακούγετε παντού. 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Και εγώ σας ευχαριστώ για την φιλοξενία


Loading...