ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΠΡΟΚΛΗΣΗ....Οι Τούρκοι δέσμευσαν και την Ρόδο για την άσκηση Deniz Kurt!

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Τουρκία δέσμευσε ακόμα και την περιοχή της Ρόδου για να διεξαχθεί η τελική φάση της άσκησης Deniz Kurt με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα να προχωρήσει σε επιστολή διαμαρτυρίας προς την τουρκική κυβέρνηση αλλά προς όλες τις χώρες που έχουν στείλει παρατηρητές.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το τουρκικό Ναυτικό από τις 13 μέχρι τις 26 Μαϊου πραγματοποιεί την άσκηση Deniz Kurt στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης απέστειλε επιστολή στις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης με την οποία τους ζητάει να μην στείλουν παρατηρητές νομιμοποιώντας την καθώς παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφων λοιπόν με την Γενί Σαφάκ και την Μιλιέτ η επιστολή του Έλληνα πρεσβευτή αναφέρει: «η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές πραγματοποιείται σε μέρος του ελληνικού εναέριου χώρου η οποία ανήκει στην δικαιοδοσία του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου.

Αυτό επιφέρει μεγάλους κινδύνους για τις πολιτικές πτήσεις και δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας στους επιβάτες και διαταρράσσει τις σχέσεις καλής γειτονίας παραβιάζοντας την ελληνική κυριαρχία»
pronews.gr

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...