ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαβεβαίωση Καμμένου για μισθούς Στρατιωτικών. «Αδύναμος κρίκος» οι ΕΠΟΠ!

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΦΩΤΙΕΣ έχει ανάψει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η δημο­σίευση του νέου Μνημονίου που προβλέπει εξορθολογισμό των ει­δικών μισθολογίων και περικοπή 7.000.000 ευρώ από το επίδο­μα υψηλής επικινδυνότητας και τον περιορισμό των θέσεων εξω­τερικού. Η ερμηνεία που δίνεται στη λέξη «εξορθολογισμός» είναι μειώσεις και αυτό έχει βάλει σε σκέψεις τους στρατιωτικούς που έχουν υποστεί ήδη αρκετές, τη στιγμή που καλούνται να σηκώ­σουν στις πλάτες τους το μεγάλο βάρος της ασφάλειας και της άμυ­νας της χώρας.

Πηγές, ωστόσο, του υπουρ­γείου Άμυνας έσπευσαν να κα­θησυχάσουν, αναφέροντας ότι το μισθολόγιο των στρατιωτικών δεν θα μειωθεί κατά 30.000.000 ευ­ρώ, όπως γράφτηκε χθες. Υπο­στήριξαν ότι ο συνολικός προϋ­πολογισμός της μισθοδοσίας δεν θα είναι μειωμένος, θα γίνει ανακατανομή των κονδυλίων και πώς ορισμένοι βαθμοί, από τον αντισυνταγματάρχη και άνω, θα δουν και αύξηση στους λογαριασμούς τους. Για να συμβεί αυτό, πάντως, κάποιοι άλλοι θα δουν μειώσεις. Ο αδύναμος κρίκος είναι οι επαγγελματίες οπλίτες.

Όσον αφορά το επίδομα υψη­λής επικινδυνότητας, οι ίδιες πη­γές ανέφεραν ότι πιθανόν θα εν­σωματωθεί στον βασικό μισθό των στελεχών των Ενόπλων Δυ­νάμεων. Πάντως, κατά καιρούς έχει γίνει συζήτηση για το ποιοι στρατιωτικοί θα πρέπει να παίρ­νουν αυτό το επίδομα, ιδίως όταν υπηρετούν σε θέσεις γραφείων (χειριστές αεροσκαφών, υποβρύ­χιοι καταστροφείς, αλεξιπτωτι­στές, ναρκαλιευτές κ.ά).

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/05/2017)

Επιλεγμένες Ειδήσεις