ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Έρχονται στην Αθήνα οι στρατηγοί των Βαλκανίων


Σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τεταμένες και η γενικότερη κατάσταση στα Βαλκάνια μόνο ρόδινη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια πολύ σημαντική σύναξη.

Μια συνάντηση με ιδιαίτερο νόημα θα γίνει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα… Οι αρχηγοί των στρατών της Βαλκανικής θα μαζευτούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου σε πέπλο «μυστικότητας» θα συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εργασίες της 11ης προγραμματισμένης Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που όπως επεσήμανε και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σε σχετική ενημέρωση θα είναι «ανοικτές» μόνο για ένα μικρό μέρος τους στα μέσα ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι του Τύπου θα μπορέσουν να καταγράψουν μόνο την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας που έχει κληθεί να μιλήσει, η υπογραφή του Κοινού Ανακοινωθέντος της Συνόδου και η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ.

Το κοινό ανακοινωθέν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι μάλλον τυπικό και θα τονίζει την ανάγκη της καλής γειτονίας και της ηρεμίας στην περιοχή.

Σε μια περίοδο όπου σύμφωνα και με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, η Τουρκία λειτουργεί ως αναθεωρητική δύναμη στην περιοχή, αναλυτές εκτιμούν πως σε αυτή την συνοδό θα επισημοποιηθούν και εν δυνάμει «συμμαχίες».

Είναι γεγονός πως Σερβία, Βουλγαρία και έως ένα βαθμό και η πΓΔΜ, ανησυχούν από το διαφαινόμενο «ισλαμικό τόξο» που φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί στα Βαλκάνια με τις ευλογίες Ερντογάν και έχει ως κόμβους την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο και περνά μέσα από το κράτος των Σκοπίων και σύμφωνα και με τους φόβους της Σόφιας και μέσα από την τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας.

Αξίζει να τονιστεί πως πέρυσι η Σύνοδος είχε πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

newsbeast.gr

« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com