ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια ζητά ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Συνέντευξη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) Δημ. Ρώτα στο ArmyNow.Net και στην δημοσιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη, σχετικά με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε και περιλαμβάνει διατάξεις για τα ειδικά μισθολόγια.

Κύρια Σημεία:

Θα πρέπει να αποσυρθεί η διάταξη που αφορά τα ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Θα πρέπει να επιστραφεί πρώτα το 50% της διαφοράς από την δικαστική δικαίωση που ήρθε μέσω Συμβουλίου Επικρατείας και σε δεύτερο χρόνο να συζητήσουμε εάν υπάρχει λόγος για δημιουργία νέου ειδικού μισθολογίου.

Επίσης θα πρέπει να αξιολογηθεί ποιοι θα πρέπει να παίρνουν το επίδομα παραμεθορίου, και να υπάρξει πρόβλεψη για την υπερωριακή εργασία.
Το πρόβλημα με το επίδομα παραμεθορίου, είναι ότι περικόπτονται κάποιες περιοχές που το έπαιρναν ήδη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το παίρνουν οι συνάδελφοι της ΠΑ και δεν το παίρνουν οι συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς.

Επίσης σε άλλες περιπτώσεις προβλέπεται να δίνεται επίδομα στους δημόσιους υπαλλήλους που υπηρετούν σε κάποιο νομό, αλλά δεν προβλέπεται για τους στρατιωτικούς.
Η άποψη της ΠΟΜΕΝΣ είναι ότι οι εργαζόμενοι στις ΕΔ θα πρέπει να αποζημιώνονται για την τυχόν υπερωριακή εργασία. Δηλαδή δεν μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλεύει 12 ώρες και να αποζημιώνεται για τις 8.

Συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει μια πρόβλεψη για αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας όχι με τη μορφή επιδόματος, αλλά με τη μορφή της αποζημίωσης για τις ώρες που εργάζεται πραγματικά.Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...