ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Ο Βίτσας ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις!


Τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των νέων στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαίωσε χθες από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, υποστηρίζοντας ότι οι μόνοι που δεν θα δουν μειώσεις στα μισθολογικά είναι όσοι ήδη υπηρετούν στις ΕΔ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή ο κ. Βίτσας προκλήθηκε από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο να σχολιάσει τις πληροφορίες για περικοπές στα μισθολογικά των στρατευμένων, των αξιωματικών και των υπαξιωματικών. Παρά το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός προσπάθησε αρ­χικά να πείσει ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές, και μάλιστα με επικοινωνιακού χαρακτήρα ατάκες όπως «δεν θα υπάρξει μείωση μισθών ούτε κατά ένα σεντ», εν συνεχεία ακολούθησε η αποκάλυψη. 

Ο κ. Βίτσας παραδέχθηκε ότι οι αξιωματικοί οι οποίοι θα εισαχθούν φέτος στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν μειωμένες αποδοχές όταν θα αποφοιτήσουν σε σχέση με τους ομοιόβαθμούς τους σήμερα. Όπως διευκρίνισε, με την εφαρμογή των νέων ειδικών μισθολογίων οι μειώσεις θα αφορούν όσους εισαχθούν από τον επόμενο χρόνο στις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή Σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων, οι οποίοι θα αποφοιτήσουν ύστερα από τέσσερα χρόνια. Σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι στους στρατιωτικούς, ο κ. Βίτσας πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις υψηλόβαθμων θα υπάρξουν ακόμα και αυξήσεις.

Λίγη ώρα νωρίτερα, σε μια ακόμα πρόγευση της ανα­μενόμενης σύγκρουσης κατά την ψήφιση των μέτρων, οι τόνοι στην Ολομέλεια ανέβηκαν γύρω από τη συμφωνία. «Κύριε υπουργέ, να μας πείτε πού αγοράζετε μελάνι και αν το αγοράζετε με το κιλό για να υπογράφετε μνημόνια αφειδώς» σχολίασε δηκτικά κ. Λοβέρδος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-11/05/2017)

« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...