ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Άρθρο του Γ. Γραμματέα της Ε.Σ.Π.Ε.Λ. Ντέλλα Σωτήριου

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Αναμένοντας το Σχέδιο νόμου  «Ρυθμίσεις  περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών «  του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με μια πρώτη  επαφή με την αρθρογραφία, παρατηρεί κανείς το
πόσο δύσκολο είναι να αποτυπώσει  όλα αυτά τα προβλήματα, σε σχέση με την πραγματικότητα αλλά και με την επίλυσή τους.

Προσπαθώντας να εστιάσει  κανείς με μια ματιά αλλά και με μια μικρή  ενημέρωση, παρατηρεί το μέγεθος της προσπάθειας με συνταρακτικά αποτελέσματα της απομάκρυνσής μας από τα πραγματικά προβλήματα  και κατευθύνοντάς μας προς την διχόνοια και την διαρκή πόλωση, η οποία τυγχάνει να είναι χαράς ευαγγέλιο για αυτούς που θα έπρεπε να ασχολούνται επιλύοντας τα προβλήματα των Στρατιωτικών.

Το ερώτημα θα τεθεί σε όλους, καθώς η  χήρα Στρατιωτικού ετών 50 δεν θα πάρει παρά μόνο τρία έτη σύνταξη, μετά από 33 έτη υπηρεσίας του συζύγου, έπειτα από δέκα μεταθέσεις του, την οποία δεν επέτρεψαν ποτέ να εργαστεί και με μια οικογένεια διάσπαρτη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος.

Μαζί  επίσης βρίσκεται και ο συνάδελφος Στρατιωτικός που με 25+ έτη υπηρεσίας αναγκάζεται να παρατήσει την οικογένειά του για ακόμη μια φορά, καθώς τα παιδιά του σπουδάζουν σε δυο διαφορετικές πόλεις της χώρας και δεν δύναται να τον ακολουθήσουν, οπότε θα πρέπει να συντηρήσει πλέον δυο σπίτια ακόμη..

Τί να πει όμως κανείς για την  μέχρι τώρα σταδιοδρομία του, καθώς ο συνάδελφος είναι ΕΜΘ βιώνοντας στο πετσί του τόσα χρόνια την απαξίωση  «εσύ είσαι ΕΜΘ» κάνοντας στα 45+ ολονύχτιες υπηρεσίες, σκύβοντας για ακόμη μια φορά το κεφάλι με υπομονή αλλά και την ελπίδα πως η Βαθμολογική εξέλιξη Εθελοντών Μακράς Θητείας θα γίνει κάποια στιγμή γεγονός.

Μετά από μια τόσο επιγραμματική επεξήγηση και ύστερα από την σκέψη πως η καταγραφή όλων αυτών των  προβλημάτων των Στρατιωτικών θα ήταν ατελείωτη, παραθέτω και θυμίζω πως τα παρακάτω  προβλήματα δεν λύθηκαν και ούτε βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης, με πρώτα και κυριότερα μετά τα προαναφερόμενα:

Η άμεση συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ (50%)
Το ασφαλιστικό των καταταγέντων 90-92
Η πάγια θέσπιση και απόδοση του Επιδόματος Παραμεθορίου σε μόνιμη βάση.
Το ωράριο εργασίας. (Πέραν του 40ωρου)
Η μη κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών
Η επαναφορά των 5 πλασματικών χρόνων υπηρεσίας (μάχιμης 5ετιας)
Η αντικατάσταση των Στρατιωτικών ταυτοτήτων και αναγνώρισή τους πλέον ως επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο στις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.
Η αναγνώριση στην μοριοδότηση των μεταθέσεων  των απόφοιτων Ανώτατων Σχολών ανεξάρτητος προέλευσης.
Η πραγματοποίηση χρόνου διοίκησης σε μονάδες ( εφόσον ασκείται η ειδικότητα) και όχι απαραίτητα στα μεγάλα αστικά κέντρα αναγκάζοντας τον Στρατιωτικό σε μια ακόμη μετάθεση.
Σε μια προσπάθεια υπενθύμισης των πραγματικών  προβλημάτων, αν και είναι  σίγουρο πως έχω παραλείψει  αρκετά από αυτά,  δεν θα παραλείψω την ενότητα και την  συμμετοχή όλων στην επίλυση αυτών.

Προφανώς και δεν θα αναφερθώ στον επίλογό μου σε θέματα διάσπασης των Στρατιωτικών με μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό τους από τα πραγματικά προβλήματα.

Εμείς στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.) με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα και τα πραγματικά προβλήματα των Στρατιωτικών συνεχίζουμε ενεργά και πάντα με τους νόμους και τις διατάξεις του κράτους το έργο μας δίπλα και μαζί σε όλους τους συναδέλφους γιατί..

‘’Μόνο όλοι μαζί μπορούμε πολλά’’   ΝΤΕΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

      ΕΣΜΙΑΣ ΕΜΜΜ

Γ. Γραμματέας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ)

ΠΗΓΗ: http://defence-issues.gr

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...