ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Ελληνοκυπριακή άσκηση SAR στο FIR Λευκωσίας

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Του Λεωνίδα Μπλαβέρη
Στην ελληνο-κυπριακή άσκηση ερεύνης και διασώσεως (SAR) με την ονομασία «CYPGRE – 01/17» συμμετείχε το Πολεμικό μας Ναυτικό με την πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΔΑΝΙΟΛΟΣ».
Η προαναφερθείσα κοινή διμερής άσκηση SAR πραγματοποιήθηκε χθες 11 Μαρτίου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικώς της Κύπρου και εντός της περιοχής ευθύνης ερεύνης – διασώσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας (FIR Λευκωσίας).

Από Κυπριακής πλευράς συμμετείχε ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Ερεύνης Διασώσεως (460 ΜΕΔ) της Διοικήσεως Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς. Το σενάριο της ασκήσεως αφορούσε «ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα», με κύριο στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού στην αεροδιακομιδή τραυματιών (MEDEVAC).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που συμμετείχαν στην άσκηση είχε το αρμόδιο Κέντρο Συντονισμού Ερεύνης και Διασώσεως (ΚΣΕΔ) Λάρνακος, σε συνεργασία με το ΓΕΝ.Πηγή: parapolitika.gr

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...