Ξεκινάει το …χακί real estate..


Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr επιχειρεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και η αρμόδια Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων να αξιοποιήσουν τα πρώτα »φιλέτα» από τη μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαχειρίζεται το ΥΠΕΘΑ, με τους πρώτους διαγωνισμούς μάλιστα να διενεργούνται άμεσα, στο τέλος Μαρτίου.

Το πρώην ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια, επί της οδού Κοτοπούλη 3, είναι το πρώτο από τα μεγάλα ακίνητα που βγαίνουν προς αξιοποίηση με μακροχρόνια παραχώρηση 40 ετών, μέσω ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος θα διενεργηθεί στις 30 Μαρτίου.

Το εν λόγω ακίνητο είχε βγεί προς αξιοποίηση μέσα στο 2016, από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, ωστόσο, παρά την αρχική προσέλευση ενδιαφερομένων, ο διαγωνισμός έληξε χωρίς αποτέλεσμα λόγω των επενδύσεων των 5 εκατ. ευρώ (κατ’ ελάχιστο) που ζητούσε το Ταμείο και θα »έτρεχαν» παράλληλα με το μίσθωμα, χωρίς περίοδο χάριτος για τον επενδυτή.

Το κτίριο επί της οδού Μ. Κοτοπούλη 3 έχει συνολική επιφάνεια 9.392 τ.μ. και αποτελείται από το ξενοδοχείο (ισόγειο, δύο υπόγεια, α’ όροφος, οκτώ επιπλέον ορόφους και δώμα) καθως και δύο καταστήματα με πρόσοψη επί της οδού Κοτοπούλη 3 και με είσοδο/έξοδο επί της στοάς του κτιρίου.

To La Mirage, 208 δωματίων κτίστηκε, τέλη της δεκαετίας του ’70 κι έκλεισε οριστικά το 2008, ενώ τώρα η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού είναι το ποσό των 336 χιλ. ευρώ ετησίως.
Από την πλατφόρμα e-publicrealestate.gr, μέσω της οποίας έχουν »τρέξει» ,ως γνωστόν, αρκετοί διαγωνισμοί πώλησης και παραχώρησης της εκμετάλλευσης μικρότερων δημοσίων ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, θα υπάρξουν μέσα στο Μάρτιο κι άλλοι διαγωνισμοί για ακίνητα ιδιοκτησίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Πρόκειται για την παραχώρηση για 25 χρόνια ακινήτου 35.000 τ.μ. στο πρώην στρατόπεδο Λιόση στα Ανω Λιόσια, που είχε βρεθεί στο προσκήνιο ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων κι έχει τώρα ως τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού το ποσό των 3.400 ευρώ μηνιαίως, ένα συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων 386 τ.μ. στο Κολωνάκι επί της οδού Ξάνθου 3, το οποίο επίσης δίνεται προς μίσθωση για 12 χρόνια με τιμή εκκίνησης στα 65 χιλ. ευρώ ετησίως (ήτοι 5.420 ευρώ μηνιαίως), ακίνητο επί της οδού Σούτσου 40 στην Αθήνα συνολικού εμβαδού 537 τ.μ., για το οποίο προβλέπεται μίσθωση 40 ετών και ελάχιστο τίμημα το ποσό των 80,4 χιλ. ευρώ ετησίως (ήτοι 6.700 ευρώ μηνιαίως). Για το ακίνητο επί της οδού Βαλτετσίου 17 το οποίο επίσης παραχωρείται με μακροχρόνια μίσθωση 12 ετών, η τιμή εκκίνησης είναι το ποσό των 36 χιλ. ευρώ. Ολοι οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου.

Yπενθυμίζεται εδώ ότι σύμφωνα με τους επιτελείς της αρμόδιας Υπηρεσίας Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η αξία των ακινήτων που διαχειρίζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιστοιχεί σε 33 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει από κενά στρατόπεδα και εκτάσεις μέσα σε αστικά κέντρα μέχρι αεροδρόμια.

newmoney.gr/
Share on Google Plus

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΜΥΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΑ

Σας καλοσωρίζουμε στο www.enoplos.com! Επιδίωξη μας είναι να γίνουμε η καθημερινή σας συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα που αφορούν την Άμυνα, την Ασφάλεια και των Εθνικών μας Θεμάτων!
    Blogger Comment
    Facebook Comment
Loading...