ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπό το «βλέμμα» του Παπάγου η συνάντηση Μητσοτάκη-Κωσταράκου

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

«Λεπτομέρεια» από τη συνάντηση στις Βρυξέλλες

Είναι γνωστό ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, στις 9 Μαρτίου 2017, για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υπήρξε μία σειρά συναντήσεών του με κορυφαίους διεθνείς παράγοντες, προκειμένου να τους ενημερώσει για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα – λόγω και έργω – του τελευταίου διαστήματος.

Στο πλαίσιο λοιπόν της παραμονής του στις Βρυξέλλες, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Federica Mogherini, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

Αυτό που δεν είναι γνωστό, και προέκυψε από τη ...μελέτη των φωτογραφιών της συναντήσεως του Προέδρου της ΝΔ με τον Στρατηγό Κωσταράκο, στο γραφείο του τελευταίου, είναι ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε υπό τα όμματα ενός πρώην Έλληνος πρωθυπουργού, του Στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου!

Είναι γνωστό ότι ο Στρατηγός Κωσταράκος, μεγάλος λάτρης και γνώστης της στρατιωτικής ιστορίας, είναι θαυμαστής των στρατιωτικών ικανοτήτων του (μοναδικού) Στρατάρχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος χάρη στο οργανωτικό του δαιμόνιο, συνεπικουρούμενος από την τύχη και την πολιτική συγκυρία, ηγήθηκε των Ε.Δ.σε τρεις πολέμους (Ελληνοϊταλικό και Ελληνογερμανικό το 1940-41 και στην τελική φάση του Ελληνικού Εμφυλίου το 1949) με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Έτσι λοιπόν το εντυπωσιακών διαστάσεων πορτρέτο του Στρατάρχη Παπάγου με τη μεγάλη του στολή και τα παράσημα δέσποζε στον χώρο της συναντήσεως Στρατηγού Κωσταράκου με τον Κυρ.Μητσοτάκη!

Και μία άλλη «λεπτομέρεια» από το βιογραφικό του Στρατάρχη Παπάγου. Ο Στρατάρχης είχε αποφοιτήσει από τη φημισμένη Σχολή Ιππικού του Υπρ κοντά στα βελγο-γαλλικά σύνορα, γεγονός όμως που «ενισχύει» την εικόνα του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στο γραφείο του στις Βρυξέλλες!Επιλεγμένες Ειδήσεις