ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Ενδιαφέρον του ΠΝ για νέα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα


Τα θέλουν αλλά... δωρεάν

Ενδιαφέρον από πλευ­ράς του ΠΝ για την έντα­ξη σε αυτό δέκα ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων SH-60F από τα αποθέματα της Αεροπορίας του αμερικανικού Ναυτικού έχει εκδηλωθεί ανεπισήμως και διερευνητικώς αυτή τη χρονική περίοδο. Οι πρώτες αντιδράσεις από την άλλη πλευ­ρά του Ατλαντικού είναι θετικές μεν, αλλά με την καταβολή τιμήματος, δηλαδή την αγορά, κάτι βεβαίως που δεν συζητά το ΠΝ, το οποίο θέλει δωρεάν τα εν λόγω ελικόπτερα. 

Το ζήτημα όμως δεν έχει λήξει, καθώς η ελ­ληνική πλευρά το εντάσσει στη γενικότερη «στρατηγική συνερ­γασία» μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στη χρησιμοποίηση των αεροναυτικών εγκαταστάσε­ων της Σούδας από τους Αμερικανούς, στο πλαίσιο του αγώνος κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανα­τολικής Μεσογείου και της Μέ­σης Ανατολής. Τα SH-60F της αμερικανικής εταιρείας Sikorsky είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα οκτώ ανθυποβρυχιακά ελικό­πτερα S-70B-6 Aegean Hawk και τρία S-70B Aegean Hawk, συνολικώς 11, που ήδη υπηρετούν στις τάξεις του ΠΝ και εκτός από τον ανθυποβρυχιακό τους ρόλο χρησιμοποιούνται και για απο­στολές ερεύνης - διασώσεως και αεροδιακομιδών. Ως γνωστόν, το ΠΝ διαθέτει ακόμα οκτώ ελικόπτερα παλαιότερης γενιάς, τύ­που AB-212ASW/EW, καθώς και ένα-δύο εναπομείναντα γαλ­λικά Alouette.

Του Λ.Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ-Isblav@gmail.com
(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-18/03/2017)
« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com