Ενδιαφέρον του ΠΝ για νέα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα


Τα θέλουν αλλά... δωρεάν

Ενδιαφέρον από πλευ­ράς του ΠΝ για την έντα­ξη σε αυτό δέκα ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων SH-60F από τα αποθέματα της Αεροπορίας του αμερικανικού Ναυτικού έχει εκδηλωθεί ανεπισήμως και διερευνητικώς αυτή τη χρονική περίοδο. Οι πρώτες αντιδράσεις από την άλλη πλευ­ρά του Ατλαντικού είναι θετικές μεν, αλλά με την καταβολή τιμήματος, δηλαδή την αγορά, κάτι βεβαίως που δεν συζητά το ΠΝ, το οποίο θέλει δωρεάν τα εν λόγω ελικόπτερα. 

Το ζήτημα όμως δεν έχει λήξει, καθώς η ελ­ληνική πλευρά το εντάσσει στη γενικότερη «στρατηγική συνερ­γασία» μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στη χρησιμοποίηση των αεροναυτικών εγκαταστάσε­ων της Σούδας από τους Αμερικανούς, στο πλαίσιο του αγώνος κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανα­τολικής Μεσογείου και της Μέ­σης Ανατολής. Τα SH-60F της αμερικανικής εταιρείας Sikorsky είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα οκτώ ανθυποβρυχιακά ελικό­πτερα S-70B-6 Aegean Hawk και τρία S-70B Aegean Hawk, συνολικώς 11, που ήδη υπηρετούν στις τάξεις του ΠΝ και εκτός από τον ανθυποβρυχιακό τους ρόλο χρησιμοποιούνται και για απο­στολές ερεύνης - διασώσεως και αεροδιακομιδών. Ως γνωστόν, το ΠΝ διαθέτει ακόμα οκτώ ελικόπτερα παλαιότερης γενιάς, τύ­που AB-212ASW/EW, καθώς και ένα-δύο εναπομείναντα γαλ­λικά Alouette.

Του Λ.Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ-Isblav@gmail.com
(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-18/03/2017)
Share on Google Plus

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΜΥΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΑ

Σας καλοσωρίζουμε στο www.enoplos.com! Επιδίωξη μας είναι να γίνουμε η καθημερινή σας συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα που αφορούν την Άμυνα, την Ασφάλεια και των Εθνικών μας Θεμάτων!
    Blogger Comment
    Facebook Comment
Loading...