ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

«ΜΑΤ» Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ…


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μια νέα αιφνιδιαστική κίνηση ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, αλλάζει όλα τα δεδομένα στον Καύκασο την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ συνεχίζει να προκαλεί με μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα και στην μύτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Συγκεκριμένα ο Πούτιν υπέγραψε την απόφαση με την οποία οι ένοπλες δυνάμεις της ανεξάρτητης περιοχής της Νότιας Οσετίας, που αποσχίστηκε από την Δημοκρατία της Γεωργίας από το 2006 μετά από αγώνες ετών, εντάσσονται στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Την συμφωνία αυτή υπέγραψαν στην Μόσχα οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Νότιας Οσετίας και οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν και της Νότιας Οσετίας, Tengiz Pkaladze. Από τώρα και στο εξής οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Οσετίας θα λαμβάνουν εντολές από την Μόσχα.

Η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση του Πούτιν, όπως αναφέρεται, αλλάζει όλα τα δεδομένα στην πολύ ευαίσθητη περιοχή του Καυκάσου και επηρεάζει άμεσα τις εξελίξεις στην Μαύρη Θάλασσα και γενικότερα μεταξύ του ΝΑΤΟ, που η συνοχή του αρχίζει τελευταία να τρίζει επικίνδυνα και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ παραμένει ανοιχτό το θέμα της έντασης με την Ουκρανία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr


« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com