ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Google+

«ΜΑΤ» Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ…

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μια νέα αιφνιδιαστική κίνηση ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, αλλάζει όλα τα δεδομένα στον Καύκασο την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ συνεχίζει να προκαλεί με μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα και στην μύτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Συγκεκριμένα ο Πούτιν υπέγραψε την απόφαση με την οποία οι ένοπλες δυνάμεις της ανεξάρτητης περιοχής της Νότιας Οσετίας, που αποσχίστηκε από την Δημοκρατία της Γεωργίας από το 2006 μετά από αγώνες ετών, εντάσσονται στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Την συμφωνία αυτή υπέγραψαν στην Μόσχα οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Νότιας Οσετίας και οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν και της Νότιας Οσετίας, Tengiz Pkaladze. Από τώρα και στο εξής οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Οσετίας θα λαμβάνουν εντολές από την Μόσχα.

Η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση του Πούτιν, όπως αναφέρεται, αλλάζει όλα τα δεδομένα στην πολύ ευαίσθητη περιοχή του Καυκάσου και επηρεάζει άμεσα τις εξελίξεις στην Μαύρη Θάλασσα και γενικότερα μεταξύ του ΝΑΤΟ, που η συνοχή του αρχίζει τελευταία να τρίζει επικίνδυνα και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ παραμένει ανοιχτό το θέμα της έντασης με την Ουκρανία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας & Διπλωματίας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σε περίπτωση που υπάρξει δημοσίευση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com