ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στρατηγός Φράγκος: Δηλώνει παρών σε κάλεσμα της ΝΔ

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του βλέπουν ότι στα δεξιά της Ν.Δ. υπάρχει ένα παράλληλο «σύμπαν» από κόμματα, πολιτικά σχήματα, προσωποπαγείς ενότητες και «αδέσποτες» ομάδες, που, ενώ δεν μπορούν να πετύχουν σημαντική πολιτική παρέμβαση, συνολικά μπορούν να αθροίσουν ενδιαφέρον για τη Ν.Δ. ποσοστό στην κάλπη.

Έτσι στην Πειραιώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν «πυκνώσει» οι συσκέψεις σχετικά με το ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες για την προσέγγιση και την «εγκόλπωση» προσώπων με επιρροή στον επονομαζόμενο «πατριωτικό» χώρο δεξιά της Ν.Δ. και αριστερά της Χρυσής Αυγής. Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Π. Πικραμμένου, Φραγκούλης Φράγκος, αποτελεί έναν από τους πρώτους στόχους για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι μάλιστα ότι τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν παροτρύνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αξιοποιήσει τον στρατηγό, όχι μόνο για λόγους επικοινωνιακούς - εκλογικούς, αλλά και σε σχέση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε μια κυβέρνηση Ν.Δ. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι αναγνωριστικές προσεγγίσεις έχουν ήδη γίνει. Ο κ. Φράγκος, ερωτηθείς σχετικά από την «Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», δήλωσε ότι δεν έχει επιδιώξει σχετική συζήτηση, συμπλήρωσε όμως ότι «σε περιόδους που η πατρίδα βρίσκεται σε κρίση, ουδείς δικαιούται να αρνείται τη συμβολή του, εφόσον υπάρχει σύγκλιση απόψεων για τους στόχους και τις προϋποθέσεις του αγώνα».

Βαθύς γνώστης των ελληνοτουρκικών (έχει γράψει το πολύ σημαντικό βιβλίο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;»), μιλάει αγγλικά, ρωσικά και τουρκικά, είναι απόλυτα πρακτικός «στρατιώτης» και αποτελεσματικός επιχειρησιακά, ενώ γνωρίζει άριστα τα πιθανά πεδία θερμής αντιπαράθεσης με τους γείτονες στο Αιγαίο και στην ηπειρωτική χώρα (συνάδελφός του έλεγε πως «ξέρει όλες τις βραχονησίδες με το όνομά τους και πόσο απέχουν μεταξύ τους»).

Ο Φρ. Φράγκος έχει πάντως παλιούς και ανοιχτούς λογαριασμούς με τον σημερινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη από την εποχή που διετέλεσε Αρχηγός ΓΕΣ και ο Νίκος Τόσκας ήταν ειδικός σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19/03/2017 – Λ.Κ.)