ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Επίσκεψη εκπαιδευομένων της ΣΕΤΤΗΛ Στο Μουσείο και το Μνημείο Κορεατικού Πολέμου


Μέσα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους Πολιτισμού και Ιστορίας στον Νομό Ηλείας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα  επίσκεψη και ξενάγηση της νέας σειράς εκπαιδευομένων της ΣΕΤΤΗΛ στο Μουσείο και το Μνημείο του Κορεατικού Πολέμου στα Βυτιναίικα Πύργου. Τους εκπαιδευομένους και την επικεφαλής τους Λοχαγό κ. Αθηνά Μπούζα καλωσόρισε ο Ιδρυτής του Μουσείου κ. Κωνσταντίνος Φάρος, που τους μίλησε για την πορεία δημιουργίας του εξαίρετου για την Ηλεία αυτού χώρου Πολεμικής Ιστορίας.

Ο κ. Φάρος σε σχετική εισήγηση- ομιλία του  προς τους επισκέπτες παρουσίασε το όλο κλίμα του Πολέμου στην Κορέα  (που κράτησε μεταξύ της 25ης Ιουνίου 1950 και της 27ης Ιουλίου 1953, με την υπογραφή Ανακωχής στην περιοχή του 38ου Παραλλήλου), το τι προηγήθηκε, αλλά και την Ελληνική συμμετοχή σε αυτόν. Η Ελλάς ακολουθώντας την κοινή προσπάθεια του Ο.Η.Ε. μαζί με άλλες χώρες συμμετείχε στην πολεμική δράση για την υπεράσπιση της Νότιας Κορέας από την επίθεση που δέχθηκε από τον Κομμουνιστικό Συνασπισμό με επικεφαλής την Κίνα. 


Η συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτών στον Πόλεμο της Κορέας

Αυτή η συμμετοχή συνδέθηκε με την παρουσία του Εκστρατευτικού  Σώματος  Ελλάδας στην Κορέα (ΕΚ.Σ.Ε.) σε δύναμη Τάγματος 1000 ανδρών που συνεχώς ανανεωνόταν από το 1950 μέχρι το 1955. Σε αυτό συμμετείχε και ο κ. Κωνσταντίνος Φάρος και η σύζυγος του κ. Αργυρώ Καββαθά, αξιωματικός του Νοσηλευτικού Σώματος. Σε αυτήν την πολεμική προσπάθεια υπήρξαν και ελληνικές απώλειες, τα ονόματα δε των 3 Ηλείων πεσόντων στην Κορέα αναγράφονται στο Μνημείο που υπάρχει στον χώρο του Μουσείου.

Σήμερα η Δημοκρατία της Κορέας αναγνωρίζει τις ελληνικές θυσίες με πολλούς τρόπους και με ιδιαίτερο σεβασμό προς τους Βετεράνους.  Ο κ. Φάρος απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευομένων, ενώ τους ξενάγησε σε συνεργασία με τον φιλόλογο κ. Γεώργιο Κουρκούτα στον χώρο του Μουσείου. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα άρματα μάχης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου  που ανήκουν στην συλλογή του Μουσείου, ενώ σε όλους τους επισκέπτες παρετέθη μικρή δεξίωση. 


« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com