ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

Γενέθλια εκδήλωση για τα 120 χρόνια προσφοράς του 11ου ΣΠ στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Τιμητική εκδήλωση για τα 120 χρόνια ιστορικής προσφοράς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο Στρατόπεδο Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την ευκαιρία εορτασμού της γενέθλιας ημέρας του Συντάγματος το οποίο συγκροτήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1897.

Το 11ο Σ. Π. συμμετείχε σε όλους τους Πολεμικούς αγώνες της Ελλάδος, όπως στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο 1897, στους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρασιατική εκστρατεία, στην Ελληνο-ιταλική σύρραξη και στη γερμανική εισβολή το 1940-41.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1946, το 11 Σ.Π. γίνεται κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και ονομάζεται Κέντρο Βασικής Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Τριπόλεως - ΚΒΕΤ. Το 1949 μετονομάζεται σε ΚΕΝ, το 1964 11ο Σ. Π. Σ/χου Διονυσίου Παπαδόγγονα και το 1983 σε Στρατόπεδο Στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Η εκδήλωση έγινε στον εξωτερικό χώρο του Στρατοπέδου και παρά τη βροχή, το πρόγραμμα εορτασμού κύλησε ομαλά.

Η σεμνή εορτή περιελάμβανε δοξολογία, ανάγνωση της ημέρας διαταγής από τον διοικητή Αντισυνταγματάρχη Φωτεινάκη Σταύρο, προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Το www.enoplos.com είναι ένα αδέσμευτο ιστολόγιο για θέματα Άμυνας & Ασφάλειας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις αυτό το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Μπορείτε ελεύθερα να μας στείλετε για δημοσίευση και τη δική σας άποψη ή άρθρο. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: enoplos.com@gmail.com
Loading...