ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Γενέθλια εκδήλωση για τα 120 χρόνια προσφοράς του 11ου ΣΠ στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Τιμητική εκδήλωση για τα 120 χρόνια ιστορικής προσφοράς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο Στρατόπεδο Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την ευκαιρία εορτασμού της γενέθλιας ημέρας του Συντάγματος το οποίο συγκροτήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1897.

Το 11ο Σ. Π. συμμετείχε σε όλους τους Πολεμικούς αγώνες της Ελλάδος, όπως στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο 1897, στους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρασιατική εκστρατεία, στην Ελληνο-ιταλική σύρραξη και στη γερμανική εισβολή το 1940-41.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1946, το 11 Σ.Π. γίνεται κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και ονομάζεται Κέντρο Βασικής Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Τριπόλεως - ΚΒΕΤ. Το 1949 μετονομάζεται σε ΚΕΝ, το 1964 11ο Σ. Π. Σ/χου Διονυσίου Παπαδόγγονα και το 1983 σε Στρατόπεδο Στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Η εκδήλωση έγινε στον εξωτερικό χώρο του Στρατοπέδου και παρά τη βροχή, το πρόγραμμα εορτασμού κύλησε ομαλά.

Η σεμνή εορτή περιελάμβανε δοξολογία, ανάγνωση της ημέρας διαταγής από τον διοικητή Αντισυνταγματάρχη Φωτεινάκη Σταύρο, προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com